Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев ще бъде упълномощен

...
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев ще бъде упълномощен
Коментари Харесай

Петков: Важно е да имаме работещо правителство и работещ парламент


Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев ще бъде акредитиран да води договаряния и да подпише финансовото съглашение за осъществяване на Механизма за възобновяване и резистентност сред Европейската комисия и държавното управление ни.

Това съобщи министър-председателят в оставка Кирил Петков преди началото на днешното държавно съвещание.

„ Това дава действителен старт на опцията България да изиска първите траншове от 13-те милиарда лeва от Плана за възобновяване и резистентност “, уточни Петков.

Той разгласи, че на днешното си съвещание кабинетът ще дефинира органите и структурите, които ще бъдат виновни за осъществяването на националния План за възобновяване и резистентност.

„ Ето за какво е толкоз значимо да имаме работещо държавно управление и работещ парламент, тъй като тези 13 милиарда са единствено част от залога пред България да има политическа непоклатимост. Отделно министърът на земеделието загатна предишния път, че програмата, която е за 16 милиарда, също се работи доста оперативно и всяко закъснение там би довело до риск “, добави министър председателят в оставка.

„ Нашето държавно управление продължава да работи целеустремено, тъй че българската стопанска система да получава средствата, които заслужава и промените, които сме дали обещание “, сподели още Петков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР