Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов подаде сигнал до

...
Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов подаде сигнал до
Коментари Харесай

Каракачанов със сигнал до Цацаров за опити за създаване на македонско малцинство

Вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов подаде сигнал до основния прокурор за опити за основаване на македонско малцинство в България. В него се показва, че тази активност се прави от две неправителствени организации, регистрирани в Благоевград.

Според източник на " По света и у нас " по случая към този момент работи Държавната организация за национална сигурност. Двете организации са регистрирани в Благоевград в интервала от началото на август до момента.

Красимир Каракачанов изиска в сигнала до основния прокурор двете сдружения да бъдат заличени от регистрите, защото в уставите им е заложено осъществяването на пропагандна активност, " която намерено води към фракционизъм и образуване на малцинство " - дейности, които са неразрешени в Конституцията на България.

Като доказателства се ползват и изявления във вестник „ Нова Македония " от май и октомври тази година.

Гражданско съдружие за отбрана на съществени самостоятелни човешки права и Антични македонци се двете организации, визирани в сигнала до Сотир Цацаров.

В него се показва, че в техните уставите се съдържа понятието " македонско малцинство " у нас, а заложени цели и задания са сходни със неразрешената още преди 20 години у нас партия „ ОМО Илинден-Пирин ".
Александър Сиди - народен представител от ПГ на " Обединени патриоти ", Вътрешна македонска революционна организация: Част от учредителите, които пробваха да създадат ОМО " Илинден-Пирин ", в този момент, откакто беше разгласен за противоконституционен, в този момент се пробват да създадат Неправителствени организации организации, които да извършват същите действия, които си беше заложила " ОМО Илинден-Пирин ".
В сигнала до основния прокурор се показва още, че двете организации правят пропагандна активност, водеща до фракционизъм. Като доказателства са приложени и извадки от медии, отпечатвани в Северна Македония.
Александър Сиди - народен представител от ПГ на " Обединени патриоти ", Вътрешна македонска революционна организация: " Има разнообразни доказателства, в това число и обща работа с разнообразни македонистки групи от другата страна на границата, които излизат дружно в митинг против позицията на България във връзка с Северна Македония и нейното участие в Европейски Съюз. Т.е. има задоволително данни да предположим, че тези организации са основани за превръщането на популацията на Пиринска Македония в някакво измислено македонско малцинство, каквато беше задачата на ОМО ".
Наш екип не съумя да открие никой от „ Гражданско съдружие за отбрана на съществени самостоятелни човешки права " на посочения от тях адрес в Благоевград. Опитът да се свържем с нейния ръководител също удари на камък. Успяхме да беседваме с един от членовете на организацията, само че той отхвърли да ни даде повече информация.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи за " По света и у нас ", че е почнала инспекция по сигнала, като на този стадий държавното обвиняване се въздържа от коментар по случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР