Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че призовава

...
Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че призовава
Коментари Харесай

Гей браковете на референдум, иска Каракачанов

Вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов разгласи, че приканва за референдум за гей браковете и нахлуването на джендър идеологията в образованието. Според него Истанбулската спогодба и ратификацията й не трябва да бъде единствена тематика в допитването.

„Тези въпроси би трябвало да бъдат изцяло решени и така наречен Истанбулската спогодба е единствено мотив за допитване до народа. Тя не може да бъде единствена тематика на Референдум, който касае бъдещето на моралната, правната и религиозната и националната еднаквост на България ”. Това декларира в позиция до медиите водачът на Вътрешна македонска революционна организация, заместител министър-председател и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Той предизвестява, че формулировката на въпроса на Българска социалистическа партия „ Против ли сте ратификацията на така наречен Истанбулска спогодба? ” може да бъде основателно оспорена в Конституционния съд. Причината е, че за юридически законното заглавие се счита формалното, а точно – Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение.

„Очевидно е, че обществото в голямата си част изрично отхвърля термини като „ обществен пол ” и политики като „ джендър образование ” и така нататък Още по-малко е склонно такива да бъдат позволени в детските градини, учебните заведения и университетите. От обществения спор става изцяло ясно, че българите не утвърждават гей браковете и че има ясни настроения всички тези въпроси да бъдат сложени в тяхната цялост“, безапелационен е водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Каракачанов показва, че въпросите, които вълнуват българското общество и които предлага да бъдат сложени за гласоподаване от народен референдум, са следните:
1. Съгласни ли сте с въвеждането на трети пол, обществен пол и джендър еднаквост в българското законодателство?
2. Съгласни ли сте да се вкара джендър образование в българската просветителна система?
3. Съгласни ли сте с признаването на еднополови бракове в България?

„ Призовавам ръководителите на всички парламентарно показани партии, в комфортно за тях време, да стартираме съвещания и да откликнем държавнически на гласа на народа“, написа още в обръщението си Каракачанов. От Вътрешна македонска революционна организация обясниха, че това не е окончателната дефиниция на въпросите, че следва прецизирането им, с цел да дават отговор на закона за допитванията.

„ Труд ” потърси за коментар и водача на НФСБ вицепремиера Валери Симеонов. Той изясни, че тематиката за референдум по конвенцията не е обсъждана на партийно равнище. „ Личното ми мнение е, че не е обикновено да правиш показни мероприятия поради електорат, който не е дал своя вот за теб. Питам, подготвен ли е Каракачанов да заплати референдума. ” Симеонов попита и дали хиперактивността на Вътрешна македонска революционна организация, проявена по тематиката „ Истанбулска спогодба ” не е обезщетителна. „ Като са огромни антиджендъри, попитайте ги по какъв начин е дал своя вот евродепутатът им Ангел Джамбазки за Истанбулската спогодба ”, посъветва Симеонов.

Третият водач на партия в обединението Обединени патриоти Волен Сидеров не бе открит за коментар.

В ПИСМО ДО МЕДИИТЕ
ПЕС разобличи Българска социалистическа партия за гласоподаване в Лисабон


На Съвета на ПЕС в Лисабон на 1-2 декември м.г. от Българска социалистическа партия са били „ за ” Истанбулската спогодба.
Позицията на Българска социалистическа партия против утвърждението на Истанбулската спогодба предстоящо провокира реакция от Партията на европейските социалисти (ПЕС). След като председателската на ПЕС – дами Зита Гурмай изпрати писмо до Корнелия Нинова, в което подчертава, че Българска социалистическа партия е единствената партия от фамилията на левите партии в Европейски Съюз, която се опълчва на приемането й, през вчерашния ден от ПЕС разпратиха и писмо до медиите, с което опровергават Нинова. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разгласи преди дни, че на Съвета на ПЕС в Лисабон, Корнелия Нинова е подкрепила документа без възражения. Но соцпредседателката го отвърна, че той лъже. Вчера обаче от ПЕС разпратиха писмо в отговор на запитвания на български медии. „ Българската Социалистическа Партия пълноценно е взела участие в процеса по разискване, редактиране и дефинитивно приемане на резолюцията от Лисабон, част от която е и мнението за цялостна поддръжка на ратификацията на Истанбулската конвенция“, пишат от централата на европейските социалисти. Зам.-генералният секретар на ПЕС Джакомо Филибек особено отбелязва, че „ Българска социалистическа партия е имала свои представители, само че не е отправяла възражения ”. Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева и Кристиан Вигенин са участвали на предварителното разискване и полемика по плана за Резолюция на съвещание на президиума на ПЕС и „ от Българска социалистическа партия не е изразявано предпочитание за редакции“, се споделя в писмото на европейските социалисти. Припомняме, че като президент на ПЕС Сергей Станишев към този момент напомни на своите съпартийци, че Българска социалистическа партия би следвало да поддържа документа.

Ангел Джамбазки, евродепутат:
Документ внедрява правата на ЛГБТ


Евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация, разпрати през вчерашния ден публично писмо до медиите, в което изяснява, че документ към така наречен Истанбулската спогодба публично внедрява в нея правата на ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални, трансджендър). Материалът е показан от работна група „ Права на индивида ” и адресиран до Комитета по политика и сигурност на 8 юни 2010-а година – година преди формалното сключване на Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, известна като Истанбулската спогодба, споделя Джамбазки.

И още: „ Категорично декларирам, че сме срещу криминализирането на половата ориентировка, само че и сме срещу изкуственото втълпяване на термини като „ обществен пол ”, „ джендър ” и неразбираемото и търпящо многопластови тълкования „ разтрошаване на стандартите ”“. „Напълно несъгласен съм с прокарването посредством Троянския кон „ предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение ” на официализирането на несъвместими с морала и нравите „ функции в обществото ”, безапелационен е евродепутатът.

И добавя: ”Не съм склонен с цялостното юридическо приемане на всички лица от личната ни или от трети страни, които се самоопределят като част от ЛГБТ обществото и имат искания да черпят права по силата на Истанбулската спогодба без никакво работещо доказателство за това“. Ангел Джамбазки дава образец, че към този момент има юридически казус в Италия, която е наказана след непризнаване на желаната друга от рождената полова еднаквост по делото „ Урланди и другите против Италия ” от 2012 година

Проф. Пламен Киров:
Заради контракта би трябвало да
променим най-малко
20 закона

Конвенцията планува отговорности за страните, които я одобряват, да синхронизират вътрешното си законодателство с текстовете на конвенцията. С сътрудници направихме бърза информация и се оказа, че би трябвало да променим към 20 закона, в това число този за телефон 112, тъй като при подаване на сигнал на този телефон за домашно принуждение или принуждение над дами, те би трябвало съответно да уведомят съответните органи, да се подхващат дейности по задържане на насилника и така нататък

На последващо място конвенцията споделя, че в случай че конституциите на страните опонират на текстове на конвенцията, вие би трябвало да си измените конституцията.

Във Варна
Подготвят магистри по джендър
политики


Варненският свободен университет разгласи банкет по две магистрърските специалности, озаглавени “Джендър политики в педагогическите действия ” и “Джендър политики и правна сигурност. И двете магистратури са с постоянна форма на образование. Продължителност на образованието по първата е 2 семестъра – за бакалаври/магистри по логика на психиката и 4 семестъра – за бакалаври и магистри по други специалности. По втората дълготрайност на образованието е 2 семестъра – за бакалаври/магистри по право, интернационалните връзки и право и специалности от професионално направление (Национална сигурност) и 3 семестъра – за бакалаври/магистри по други специалности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР