Вицепремиерът и лидер на управляващата консервативна партия в Полша Право

...
Вицепремиерът и лидер на управляващата консервативна партия в Полша Право
Коментари Харесай

Качински препоръча на Орбан очен лекар, за да види ясно ситуацията в Украйна

Вицепремиерът и водач на ръководещата консервативна партия в Полша " Право и правдивост " Ярослав Качински разяснява ненадейно остро позицията на унгарския министър председател Виктор Орбан за войната в Украйна.

" Премиерът Орбан съобщи, че не може да види ясно какво се е случило в Буча. Съветвам го да посети очен доктор ", сподели в петък Качински за радио " Плюс ", представен от АП.
 Орбан предложения Путин на мирни договаряния в Будапеща със Зеленски, Макрон и Шолц Обновена
Орбан предложения Путин на мирни договаряния в Будапеща със Зеленски, Макрон и Шолц

Путин е приел с условия и му е обяснил за провокации на Украйна в Буча

Осъждането идва след години на тясно стратегическо съдействие сред десните държавни управления на Полша и Унгария. Двете държави-членки на Европейския съюз се поддържат взаимно в обособените си разногласия за господство на закона с Брюксел.

Качински съобщи, че отношението на Орбан към войната в Украйна е " доста тъжно " и " разочароващо ".

Полският вицепремиер сподели още, чеосвен в случай че методът на Орбан към съветската експанзия против Украйна не се промени.

Украинското държавно управление през вчерашния ден упрекна Унгария, че оказва помощ на Русия да продължи експанзията си против Украйна на фона на влошаващия се спор сред прилежащите страни.

Министерството на външните работи също упрекна Унгария, че ускорява " възприятието за безотговорност " на Русия във връзка с хипотетични осъществени военни закононарушения.
 Умерената позиция на Орбан за Русия разклаща позициите му във
Умерената позиция на Орбан за Русия разклаща позициите му във " Фидес "

Малко преди изборите през април, на които Орбан ще се бори за нов мандат

Олег Николенко, представител на украинското външно министерство, туитира, че " нежеланието на Унгария да признае отговорността на Русия за зверствата " също ги предизвиква да " извършат нови закононарушения ".

Унгария се опълчва на новите и доста съществуващи наказания, които към този момент са наложени против Русия, и отхвърли да доставя оръжия на Украйна.

Ако американците изискат разполагане на нуклеарно оръжие на територията на Полша, ние не бихме били срещу .

Полският вицепремиер също по този начин настоя за налагане на петролно ембарго на Русия и се застъпва за разполагане на 75 000 американски бойци, за отбрана на източния фланг на НАТО. Алиансът би трябвало да направи повече за разрешаване на обстановката в Украйна, упорства Качински, макар че съществуването на команден щаб на НАТО в Полша би било " явен сигнал за Русия.
 Полша: Русия желае една трета от Украйна и е подготвена за дълга война
Полша: Русия желае една трета от Украйна и е подготвена за дълга война

Западът обаче бързо щял да се умори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР