Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов обяви, че свиква

...
Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов обяви, че свиква
Коментари Харесай

Симеонов събира НФСБ, за да реши дали партията остава в управлението

Вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов разгласи, че привиква незабавно съвещание на Националния изпълнителен комитет на партията, с цел да решат какво ще вършат оттук насетне и дали ще не престават да вземат участие в ръководството на страната.
Решението му е подбудено от днешните оставки на трима основни министри от съдружното държавно управление, въпреки Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков да са от квотата на ГЕРБ.
" Оставките безусловно не са съгласувани с нас и освен тези оставки, а много оставки към този момент ", разяснява той пред " Фокус " решението на премиера да ги в профил от кабинета си.
" Не чух никакви причини за уволненията на 3-мата министри, обединението от дълго време не действа ", добави Симеонов.
Попитан дали към този момент има изясненост кой ще заеме освободените постове, вицепремиерът отговори: " Ще питате този, който ги е уволнил ".
" Трябва да си глупак, с цел да смяташ, че с подаването на тези оставки се взема решение някакъв проблем. Тези хора нямат безусловно никаква виновност за това, че водачът не си е правил работата и е блял встрани . Само на извънредно лимитирано мислещи хора не е ясно, че злополуката е вследствие на шофьорска неточност. Това не значи, че няма недостатъци по повърхността на пътното платно, само че да се трансферира всичко на това, просто е идиотско ", прибавя вицепремиерът.
" Основната виновност, декларирам го пред цялата страна, е на водача, на никой различен. Там същият са минали над 70 рейса, за какво другите не са се обърнали. Цялата тази история беше толкоз неуместно подведена и то от медиите, и като виждам по какъв начин премиера с лека ръка уволнява хора, които имат достолепие, професионална кариера и качества, просто не виждам до каква степен ще стигне страната ", съобщи още той.
По рано през днешния ден съдружните сътрудници на НФСБ в " Обединени патриоти " също се разминаха в позициите си.
Лидерът на " Атака " Волен Сидеров застана компактно зад отстраняването на тримата министри, до момента в който от Вътрешна македонска революционна организация оповестиха, че са сюрпризирани от този ход на премиера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР