Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев си позволи недопустим и

...
Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев си позволи недопустим и
Коментари Харесай

Асен Василев към ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане: Вашата философия е да го д**ат бедните

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев си разреши неприемлив и пошъл израз, до момента в който разясняваше претекстовете за претенции избор на съмнение в Народното събрание. От трибуната на Народното събрание той съобщи на депутатите от ГЕРБ, че финансовата политика по време на тяхното ръководство била „ да го д***т бедните ”. Репликата провокира отвращение в залата. Водещият съвещанието Мирослав Иванов остро осъди потребления израз.

Финансовият министър остро атакува няколко изказвания на ГЕРБ, изнесени като претекст от предшественикът му Кирил Ананиев. Той съобщи, че употребява данни на Българска народна банка, а тези на Ананиев са просто погрешни.

„ Трябваше да изберете друга тематика за избор на съмнение, не стопанската система ”, зояви Асен Василев и обстойно разяснява претекстовете. Той уточни с точни данни, че вложенията от началото на това ръководство са в пъти допълнително отколокото във всяка една година от ръководството на ГЕРБ. Василев данни и за инфлацията, която не била въобще на равнището, на което твърди опозицията. Той особено обърна внимание на обществените разноски и повдигането на пенсиите, като с цел да укрепи изявлението си употребява нецензурния израз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР