Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев каза, че проверките в

...
Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев каза, че проверките в
Коментари Харесай

Асен Василев: Инспекциите в Била и ОМВ не са насочени срещу австрийския бизнес, проверки има в над 500 фирми

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев сподели, че инспекциите в " Била " и ОМВ не са ориентирани против австрийския бизнес. Проверките в тези две вериги са по линия на обезпечителни ограничения за бюджета. Според думите му текат инспекции в още над 500 компании.

" Натиск не се оказва, текат инспекции несъмнено в 500-600-700 компании в страната сега. Снимали сте две австрийски и сте решили да четете повече, в сравнение с има. Знаете, че особено във всички хранителни вериги с влизането на обезпечителните ограничения, които са за събираемост от 1 януари, на българския пазар, освен на интернационалното придвижване на артикули, има засилено наличие в безусловно всички хранителни магазини, както и други обекти, където има артикули с висок фискален риск, както и при производителите на такива артикули ", посочи той.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев съобщи, че характерни инспекции на артикули се вършат по повод транспортите от и към Австрия по външните граници по искане на Виена и там самите инспекции лишават повече време, което е провокирало известно напрежение.

" Това, което ние вършим, където в действителност има държание диференцирано по отношение на Австрия, това са инспекциите на Агенция " Митници ", където всички товари от и до Австрия минават цялостния набор от инспекции, с изключение на през БАБХ, минават през инспекция на рентген и в случай че се откри проблем там, минават и през ръчна инспекция на товарите. Това е по искане на австрийската страна за засилени инспекции на товари от и до Австрия. Създаде известно напрежение на границата, защото знаете, че количеството рентгени са лимитирани, имаме планувано в бюджета тази година да увеличим доста количеството рентгени, само че единствено по външните граници на Европейски Съюз, т.е. на " Капитан Андреево " сега от 10 ленти за ТИР-ове имаме рентгени единствено на 2 от лентите. Трябва да подсигурим всички останали ".

Василев разяснява и дали ще бъде вицепремиер след ротацията. Той съобщи, че Денков и Габриел ще решат, а за ротацията, че водачите би трябвало да имат думата при възможни промени в състава.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР