Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е обещал във вторник

...
Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е обещал във вторник
Коментари Харесай

Асен Василев обещава да назначи още ревизии на Пеевски

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е заречен във вторник да разпореди още проверки на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски

Това се е случило при срещата му с водача на поданството съдружие БОЕЦ Георги Георгиев, на която жителите са дали данни и документи за офшорните компании на Пеевски, написа

Преди седмица Национална агенция за приходите заяви, че е завършила проверката на глобения за корупция по закона "Магнитски " народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски по сигнал на БОЕЦ. Проверката е била единствено за 2020 година и заключенията ѝ са, че той не дължи нищо на страната, само че не е ясно за какво инспекцията е била единствено за една година.

Ревизионният акт на Пеевски не е обществен, тъй като съдържал данъчна и осигурителна информация.

БОЕЦ счита тази проверка “за следващото изпиране “ на Пеевски и твърди, че приходната организация има благоприятни условия за по-задълбочена инспекция, която “да откри корупционният генезис на средствата на Пеевски, офшорните схеми за пране на пари и отбягване на данъчно облагане “.

Сега БОЕЦ са показали нови данни и документи, в това число и разкритията на разледващия уебсайт Bird по досиетата "Пандора " за недекларирани от Пеевски офшорни компании. Гражданската организация желае Национална агенция за приходите да ревизира депутата дали и сега има статут на непрекъснато пребиваващ в Обединените арабски емирства, какъвто е имал през 2018 година.

Това е значимо събитие, тъй като ОАЕ дава уседналост единствено на хора, които живеят в емирствата най-малко шест месеца в година. Пеевски взе участие на евроизборите през 2019 година, подписвайки декларация, че е живял през последните две години в България или в друга страна от Европейски Съюз.

Асен Василев е поел ангажимент на база новите показани документи и информация да разпореди нови проверки на Пеевски, в това число и като физическо лице. Той е споделил, че ще “бъдат отворени и старите интервали през които Бойко Борисов, Владислав Горанов и Галя Димитрова изпираха Пеевски и му издавана данъчни индулгенции “, оповестява БОЕЦ.

“Пеевски към този момент не е недостижим. Това е добър знак “, разяснява гражданската организация, която припомня, че Министерство на вътрешните работи към този момент образува инспекция за пране на пари против Пеевски, която от месец и половина към този момент е в прокуратурата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР