Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е обещал на депутата

...
Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е обещал на депутата
Коментари Харесай

Финансовият министър обеща нови ревизии на Делян Пеевски: БОЕЦ

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е заречен на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски да бъдат направени нови данъчни проверки. Това се разбра от обява във Facebook на гражданското съдружие БОЕЦ, в която оповестява, че негови представители са се срещнали с вицепремиера във вторник (8 февруари).

От сдружението изясняват, че мотивът за срещата им с Василев е била "злополучната проверка " на Пеевски. В края на януари стана ясно, че Пеевски е пришит от Национална агенция за приходите към данъчните проверки по проблема Барселонагейт. За разлика от другите проверки по случая обаче тази на депутата от Движение за права и свободи, глобен от Съединени американски щати по закона Магнитски, обгръща единствено 2020 година и е завършила със забележителна експедитивност - единствено за месец и половина.

Тази проверка е "поредното изпиране " на Пеевски, са споделили БОЕЦ на Василев. Според тях Национална агенция за приходите има спомагателни благоприятни условия, пълномощия и принадлежности за по-задълбочена проверка, която да откри произхода на средствата на Пеевски.

Те прецизират, че са показали на Василев нови данни и документи, в това число и изявления на проверяващия уебсайт Bird.bg по досиетата Пандора за недекларирани от Пеевски офшорни компании, както и документ от 2018г., съгласно който, той е имал статут на непрекъснато пребиваващ в Обединени арабски емирства (ОАЕ). Според БОЕЦ инспекция може да откри и дали Пеевски е "местно лице " и данъчно длъжен на България, или е обитавал множеството време в Дубай.

Пламен Валентинов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР