Вицепремиерът Асен Василев влезе в сериозен спор с лидера на

...
Вицепремиерът Асен Василев влезе в сериозен спор с лидера на
Коментари Харесай

Разбирам, че много ви боли: Управляващи и ДПС спориха за Пеевски в списъка Магнитски

Вицепремиерът Асен Василев влезе в сериозен спор с водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ . Причината - черният лист, в който бяха поставени всички българи, които попаднаха по глобите на закона " Магнитски ".

Припомняме, че съгласно решение на Върховен административен съд от през вчерашния ден, което може да бъде обжалвано, българският лист " Мангнитски " не е трябвало да бъде въобще създаван, тъй като американският " световен закон " Магнитски " няма деяние на българска територия (в българска юрисдикция).

В Народното събрание през днешния ден тематиката стартира с изявление на Василев, че е нужен закон, който да уреди използването на глобите у нас. По думите му е възобновена работната група сред правосъдното и финансовото министерство за основаване на законопроект за използването на глобите " Магнитски ". Очаква се той да влезе в зала в границите на няколко седмици.

Василев добави, че в този законопроект ще се регламентира използването на всички типове външни наказания, а освен на тези, наложени от Съединени американски щати по световния закон " Магнитски ". Целта е отбрана на българската стопанска система и на българската банкова система.

" Очаквам в границите на седмици законопроектът да влезе тук и чакам много дейни диспути от част от политическите сили ", съобщи Василев.

Отговорът на Карадайъ не закъсня. Той се аргументира с решението на съда от през вчерашния ден с цел да отбрани своята теза, че депутатът от придвижването Делян Пеевски не би трябвало да участва в българския черен лист.

" Лъжата би трябвало да се изобличава когато и да е, изключително когато вицепремиер нарушава закона. Само да ви кажа защо иде тирада - няма интернационален лист, има една административна глоба, която работи на територията на Съединени американски щати. Няма български закон, който да ползва тази глоба у нас ", сподели водачът на Движение за права и свободи.
След тъжби на майката на Пеевски и дамата до Божков: Българският лист " Магнитски " е противозаконен
Българският лист " Мангнитски " не е трябвало да бъде въобще създаван, тъй като американският " световен закон " Магнитски " няма деяние н...
Прочети повече
По думите му това потвърждава, че държавното управление нарушава закона с това че Пеевски е включен в българския лист. Той се обърна към ръководителя на Народното събрание Никола Минчев с предложение за отмора, с цел да може ръководещите да се срещнат с отговор на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев по тематиката " Магнитски ". Според Карадайъ в него се споделя, че няма законово съображение Пеевски да бъде включван в каквито и да било описи.
Разбирам, че доста ви боли
" Г-н Карадайъ, разбирам, че доста Ви боли, че индивидът, който седи до Вас - господин Пеевски, е комплициран в интернационален лист за корупция ", отговори му Василев.

" Това, което българската страна трябваше да направи и направи в рамката на закона, е да защищити българската стопанска система. Ако прочетете решението на Върховен административен съд, то споделя, че би трябвало да има закон за национално приложение и тъкмо тук беше моят апел към Народното събрание да одобри подобен закон, с цел да защищити българската стопанска система ", безапелационен беше вицепремиерът.

Самият Делян Пеевски не посмя да вземе думата, а единствено подвикваше от място.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР