Вицепремиерът Асен Василев прогнозира, че ще се стигне до предсрочни

...
Вицепремиерът Асен Василев прогнозира, че ще се стигне до предсрочни
Коментари Харесай

Асен Василев прогнозира избори през септември

Вицепремиерът Асен Василев предвижда, че ще се стигне до предварителни парламентарни избори през септември 2022 година поради невъзможността на Народното събрание да излъчи работещо болшинство след вота на съмнение.

Василев даде образец с неспособността на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и Възраждане да се спогодят за нов ръководител на Народното събрание след свалянето на Никола Минчев.

" Рано или късно, чаках, че ще има конфликт с мафията. Той се случи около бюджетната процедура с парите за пътища, " Капитан Андреево ". Те споделиха, че това държавно управление няма да продължи повече. Видяхте коалиция сред Движение за права и свободи, ГЕРБ, Възраждане и част от Има Такъв Народ, която - в случай че кажете какви правила ги сплотяват, по-добре ще се справите ", разяснява той пред bTV след събарянето на кабинета.

Той упрекна Има Такъв Народ за това, че провалят освен ръководството, само че и с бламирането на кворума пречат на приемането на последните законови промени, с които да се отвори достъпа на България до 2,4 милиарда лева средства от Европейски Съюз.

Асен Василев разяснява, че се надява " разсъдъкът да надделее " при приемането на актуализацията на бюджета, като даде образец с 46 Народно заседание, в което без обикновено болшинство предложенията на служебния кабинет се одобриха.

" Ние сме почнали да се готвим за избори. Трудно виждам по какъв начин някой, който е дал своя вот с Делян Пеевски на този избор, ще промени мнението си. Мисля, че вървим към нови избори септември месец ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР