Вицепремиер ще оглави Националния съвет за интеграция на хората с

...
Вицепремиер ще оглави Националния съвет за интеграция на хората с
Коментари Харесай

Вицепремиер ще оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

Вицепремиер ще оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Предложението за смяна в Закона беше признато на изключително съвещание на обществената комисия в Народното събрание.

Депутатите се събраха, с цел да прегласуват текстове от Закона за персоналната помощ. Те бяха поправени незабавно след среща на майките на деца с увреждания с премиера Борисов.
Мая Манолова, народен омбудсман: Законът подсигурява, че хората ще имат персонална помощ през цялата последваща година, без значение от тези 71 милиона.Светлана Ангелова, ГЕРБ: Доставчикът на обществената услуга персонална помощ ще бъдат общините, като средствата ще се превеждат на Агенцията за обществено подкрепяне, а те ще превеждат на самия снабдител. По никакъв метод няма да затрудняваме лицата, които ще употребяват услугата персонална помощ.Хасан Адемов, ръководител на Комисията по труда, обществената и демографска политика: През идната седмица, в сряда, двата закона в пакет ще влязат в пленарна зала за второ четене. Надявам се да бъдат подкрепени от всички народни представители. Вера Иванова, майка от самодейността " Системата ни убива ": В сряда ще се види окончателния резултат от нашата дългогодишна битка. Това е голяма крачка напред и тя би трябвало да продължи в тази посока. Мая Стоицева, майка от самодейността " Системата ни убива ": Стъпката към промяната е направена. Има предпочитание и в действителност това е първата огромна крачка. Имаме рамките, имаме текстовете. Започва доста по-сериозната работа по наредби, методики.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР