Вицепремиер предложи три сценария за преодоляване липсата на квалифицирана и

...
Вицепремиер предложи три сценария за преодоляване липсата на квалифицирана и
Коментари Харесай

За работната ръка и нейната липса като качество

Вицепремиер предложи три сюжета за превъзмогване неналичието на квалифицирана и качествена работна ръка.

На първо място да се задействат безработните. У нас публично като такива са записани към 200 000 души. Неофициално, каквато е статистическата процедура през последните десетилетия, доста повече. Поне половината в никакъв случай не са работили, нямат индустриални привички и най-много претекст да излязат на пазара на труда. Поне половината от тази половина са и показно необразовани. Повече от половината от другата половина - функционално необразовани.
Пак съгласно вицепремиер половината от напускащите страната ни през последните години се връщат. Кои? Да не цитираме ръководител на комисия в Парламента, само че огромна част от връщащите се са проведени колективи на краткотрайни контракти за бране на портокали и маслини, ягоди и мандарини, в строителството и сезонни трудещи се по курорти и комплекси.
Или към този момент изключени от тамошната обществена система. Само за информация – една трета от българите в Германия са на обществени помощи. После връщащите се закачат на нашата. По-точно, точат я, без да са внесли и лев в нея. Но пък са електорат. Нужен и управляем. Можещите, образованите и виновните не се връщат. Защото там им трябват.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР