Вицепредседателят на Върховната Рада Ирина Геращенко изготви списък с 23

...
Вицепредседателят на Върховната Рада Ирина Геращенко изготви списък с 23
Коментари Харесай

Украйна готви мащабна размяна с Русия

Вицепредседателят на Върховната Рада Ирина Геращенко изготви лист с 23 жители на Русия, които Украйна е подготвена да замени за свои жители, заяви „ Коммерсант “.

Украинските управляващи считат, че излежаващите присъди в съветски затвори са толкоз, колкото са включени в листата. Ако размяната бъде осъществена, тя ще бъде най-мащабната сред двете страни от 2014 година насам.

Руският юрист Валентин Рибин обаче разгласи, че размяната не опира единствено до желанията на Киев.

Украинските управляващи се надяват, че Русия ще им върне украински пандизчии в подмяна на свои жители. Някои от имената в листата към този момент бяха публикувани в медиите.

Сред тях са Виктор Агеев, който беше арестуван в Луганска област за основаване на терористична група и Александър Баранов и Максим Одинцов, които бяха арестувани в Крим за държавна измяна.

Срещу 23-та пандизчии, Украйна чака от Русия да съобщи единствено 6-ма нейни жители. Сред тях са режисьорът Олег Сенцов, архитектът Александър Колченко, журналистът Роман Сущенко, синът на украинския граничар Игор Гриб – Павел Гриб, проукраинският деятел в Крим Владимир Балух и заподозряният за опит за осъществяване на измама Евгений Панов.

В момента се водят финални договаряния. Това ще е най-мащабната замяна от началото на спора в Крим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР