Вицеканцлерът на Германия Роберт Хабек заяви, че не вижда надежда

...
Вицеканцлерът на Германия Роберт Хабек заяви, че не вижда надежда
Коментари Харесай

Вицеканцлерът Хабек: Германия трябва да е готова да се предпази от военно нападение

Вицеканцлерът на Германия Роберт Хабек съобщи, че не вижда вяра за бърз и кротичък завършек на войната на Русия против Украйна и е належащо страната му да се приготви да се отбрани.

" Ние копнеем за мир. Да. Но честният, горчив отговор е, че евентуално няма да има бърз и добър край, даже и да ни се желае друго. Трябва да се приспособяваме към заканите. Всичко друго би било наивно ", коментира той във видео, оповестено в платформата " Eкс ". Според него би било добре Германия да влага повече в личната си сигурност.

" Ние, Германия, Европейският съюз, би трябвало да се пазиме на всички места, в това число от военни офанзиви ", добавя той.

„ През последните седмици в Германия имаше разногласия за естеството и степента на поддръжка за Украйна - някои от тях горчиви, а други мъчителни. Още първоначално се изказах в поддръжка на доставките на оръжие за Украйна и към момента съм за това да продължим да ги поддържаме с от ден на ден и повече военно съоръжение ", показва Хабек. 

Той обаче почита позицията, която стига до друго от неговото умозаключение по въпроса за доставките на оръжие за Украйна по кардинални морални аргументи или религиозни убеждения. 

„ Човек или не е виждал, или не е желал да види какво е намислил Путин “, разяснява Хабек преди дни пред Euronews.

Най-силната стопанска система в Европа, Германия, беше изключително мощно наранена от последствията от съветската инвазия в Украйна след години на мощна енергийна взаимозависимост.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР