Вицеканцлерът на Австрия и лидер на крайнодясната Австрийска партия на

...
Вицеканцлерът на Австрия и лидер на крайнодясната Австрийска партия на
Коментари Харесай

Австрийската крайна десница покани Орбан да създадат обща група в Европейския парламент

Вицеканцлерът на Австрия и водач на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) Ханс-Кристиан Щрахе предложи на унгарския министър председател Виктор Орбан и партията му Фидес да основат обща група в Европейския парламент, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" С наслаждение поканвам унгарския министър председател Виктор Орбан и партията му Фидес отсега нататък да работим дружно в обща група в Европейски Съюз ", написа Щрахе във Facebook.

Подобно на Орбан, Щрахе и други членове на АПС са последователи на твърда линия към идващите в Европа мигранти, само че АПС понастоящем заседава в Европейския парламент с други крайнодесни партии в групата Европа на нациите и свободата.

Фидес на Орбан пък е член на Европейската национална партия, в която влизат десните и десноцентристките партии в Екологичен потенциал.

Поканата на Щрахе към Орбан идва малко преди днешната тирада на унгарския министър председател в Европейския парламент в отговор на рецензии към държавното управление му в отчет на Екологичен потенциал.

Евродепутатите ще вземат решение дали да задействат против Унгария предварителната фаза на член 7 за спазването на правовата страна. Досега тази процедура е била задействана единствено един път - против Полша през декември. Тя може да докара до заледяване на правото на глас на Унгария в Европейски Съюз.

Дебатите ще се състоят през днешния ден, а гласуването ще е на следващия ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР