Вице-губернаторът на Ню Джърси Шийла Оливър умира; Губернаторът Фил Мърфи планира да се завърне в САЩ

...
Почина лейтенант-губернаторът на Ню Джърси Шийла Оливър, която беше първата
Коментари Харесай

Почина лейтенант-губернаторът на Ню Джърси Шийла Оливър, която беше първата чернокожа жена, заемала длъжността председател на щатското събрание. Тя беше на 71.

Губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи прави планове да се върне от ваканция в Италия в светлината на смъртта й, казаха двама души, запознати с плановете му, пред CBS News. Мърфи, който притежава дом там, трябваше да се върне на 13 август. 

Не се съобщава причина за смъртта, се казва в изявление на семейството на Оливър от офиса на Мърфи. Мърфи каза, че той и семейството му са разстроени от новината. Назначаването на Оливър за негов заместник-губернатор беше, каза той, „най-доброто решение, което някога съм вземал.“

Оливър беше отведен в медицинския център „Купърман Барнабас“ в Ливингстън, Ню Джърси, в понеделник, според говорителя на Мърфи, Махен Гунаратна. По-рано във вторник Гунаратна каза, че Оливър получава „медицински грижи“, но отказа повече подробности.

Оливър изпълняваше длъжността губернатор, докато Мърфи беше извън страната на почивка, но по време на хоспитализацията й колегата демократ и Президентът на щатския Сенат Никълъс Скутари стана временно изпълняващ длъжността губернатор.

През 2010 г. Оливър стана първата чернокожа жена, която заемаше поста председател на Асамблеята, преди да загуби позицията от депутата Винсънт Прието през 2013 г.

Тя служи в Асамблеята от 2004 г. и беше в борда на избраните фрихолдъри на окръг Есекс от 1996 г. до 1999 г. Тя е родена и израснала в Нюарк и има диплома по социология от университета Линкълн в Пенсилвания.

— Изд. на CBS News O'Keefe допринесе за този доклад 

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР