Витрини, на които стои само надпис до – 50%“. Липсващи

...
Витрини, на които стои само надпис до – 50%“. Липсващи
Коментари Харесай

Има ли нарушения при пролетните намаления?

Витрини, на които стои единствено надпис „ до – 50% “ . Липсващи интервал на понижението и обхванатите от него групи артикули . С такива нарушавания стартират акциите за отстъпки на продуктите от есенно-зимните и по-стари сбирки преди настъпването на пролетта.

Намаленията са на избрани групи артикули, като обувки, пижами и пантофи, спортни и публични дрехи, както и такива за всекидневието . Обявените отстъпки варират от 20 до 50% . Невинаги обаче могат да се срещнат артикули с толкоз огромен рабат от цената и посланието служи по-скоро за привличане на клиенти в обектите, където могат да бъдат открити най-вече постоянни цени или доста по-малки отстъпки.

„ При обект, на чиято витрина написа единствено „ до-50% “, виждаме, че липсва интервалът , за който се организира понижението. След като разгледахме изложените продукти, установихме, че доста дребна част от тях са понижени , не са отделени, а са смесени с всички останали – с новата сбирка, със стоките от по-стари сбирки на постоянните им цени. Освен това, не попаднахме на нито един случай, в който понижението да е 50% – отстъпката на продуктите е към 20-30%. Това подвежда потребителите, защото би трябвало най-малко прочут % от понижените артикули да доближават подобен размер на понижението “, разяснява Габриела Руменова от онлайн платформата „ Ние, потребителите “ по време на репортерска инспекция взаимно с БНР за предаването „ Потребителска кошница “.

В различен обект се оказва, че понижените артикули са на обособени щандове, има табела с надпис „ Намаление “ и стоките, съгласно това какъв брой костват, са сложени под червени етикети с цените, на които се продават след понижението, което в допълнение ориентира потребителите.

В извършената анкета потребителите споделят разнообразни отзиви. Някои признават, че пониженията ги притеглят . Други гледат скептично на тях и споделят: „ Не имам вяра, че в България всички понижения са действителни “. Трети пък споделят: „ Хареса ли ми нещо, не виждам дали е понижено или не – в случай че имам опция, ще си го купя. “ От своя страна, търговците настояват, че нормално прибягват до акции за понижения в преходните сезони , като оферират с отстъпки продукти от сбирките от отминаващия сезон.

„ В другите обекти продължаваме да срещаме от класическите нарушавания при провеждането на акции за понижения. Някъде липсва интервалът на понижението, на други места на витрината не можем да забележим за кои групи артикули се отнася, понижените продукти са на разнообразни места в обекта – сред всички други артикули и това затруднява потребителите да се ориентират. Виждаме и положителни практики , при които търговците са надградили законовите условия, като са добавили и от себе си – ориентирали са отдалеко потребителите с червени етикети за понижените артикули и цените, на които се продават след отстъпката и те дават отговор на написаното “, заключи Габриела Руменова.

Експертът даде препоръки при извършване на покупки от понижения : „ Когато потребителите си харесат дадена стока от понижение, да ревизират в интернет при другите търговци тъкмо тази стока на какви цени се предлага . Така ще могат да си сформират мнение за нейната междинна цена сега. Особено при техниката, доста деликатно да прочетат характерностите , тъй като от време на време ни се коства, че съпоставяме едни и същи неща, само че се оказва, че не е по този начин . “
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР