Витоша ски АД от вече дванадесет години прави опити да

...
Витоша ски АД от вече дванадесет години прави опити да
Коментари Харесай

Витоша ски е блокирано от година и половина за модернизацията на Драгалевския лифт

„ Витоша ски " АД от към този момент дванадесет години прави опити да модернизира оборудванията на територията на Природен парк „ Витоша ".  Ние не чакаме някой да ни задължи или принуди по административен ред, с цел да се случи това, оповестиха от сдружението. По-рано през днешния ден някогашният кмет Йорданка Фандъкова заяви във фейсбук, че " драгалевският въжен превоз ще бъде възобновен от притежателя му. Спечелихме тази дълга правосъдна борба, която лиши повече от 2 години и половина, разяснява тя.
На всички са ясни проблемите пред модернизирането на лифтовете и влековете, само че се прави следващият опит да се направи подстрекателство, че надали не „ Витоша ски " АД не желае, а всички останали желаят това да се случи макар нас. Това не дава отговор на истината. Тезите, които внушава някогашната кметица Йорданка Фандъкова, са нелепи с оглед, че Драгалевският въжен превоз е издигнат през 1956 година, допълват от Витоша ски.

В известието им се споделя още:

По наше искане и след показване на всички нужни документи, Главният проектант на Столична община ни издаде виза за планиране САГ21ГРОО/23/1 от 13.01.2022 год. за реорганизация на първия сектор на Драгалевския въжен превоз - „ Драгалевци заслона ". Разработили сме план на идейна фаза и сме подготвени повече от година да го внесем за издаване на позволение за градеж.

За да стане допустимо това, би трябвало да имаме влезнало в действие утвърждение по околна среда. Сезирали сме съответно Регионална инспекция за опазване на околната среда - София и към този момент повече от година и половина нямаме отговор от тях. Това прави невероятно внасянето на плана при Главния проектант на Столична община за одобрение на плановете и издаване на позволение за градеж. Проектът е на водещия международен производител „ Допелмайер ". В светлината на това да се приказва, че надали не Столична община ни задължава, пък ние не желаеме, е меко казано неуместно. Всички знаем главния проблем пред модернизацията на оборудванията в Политическа партия „ Витоша " - това е настоящият Закон за горите, който не разрешава построяването на нови лифтове и влекове от 2012 година Този закон е блокирал опцията за нови вложения в зимна инфраструктура.

Призоваваме новоизбрания кмет господин Васил Терзиев за среща, с цел да изложим проблемите и да предприемем съответни стъпки за решаването на казуса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР