Витоша продължава да отстоява становището си, че ще бойкотира мача

Витоша продължава да отстоява становището си, че ще бойкотира мача ...

"Витоша" настоява за бойкот на мача с "Левски".


"Витоша" продължава да отстоява становището си, че ще бойкотира мача с "Левски", ако той не се играе на стадиона в село Бистрица. Срещата ще е от 20.30 ч. в събота, а полицията го счита за рисков заради струпването на много фенове на "сините", и по нейно настояване БФС разпореди да се играе на Националния стадион "Васил Левски".

"Категорични сме в позицията си да бойкотираме мача с "Левски", ако не ни разрешат да сме си на нашия стадион - каза главният мениджър на "Витоша" Костадин Ангелов пред gong.bg. - За развитието на един клуб най-важна е материалната база. Инвестирахме доста средства и подобрихме съоръжението в Бистрица. Имаме лиценз и всички необходими документи. Вместо да направим празник, трябва да домакинстваме на "Васил Левски". Не смятаме, че това е редно. Ние даваме пари за нашата база, а не за заплати на чужденци".

Ангелов обаче смята, че има напредък и може би все пак "Витоша" и "Левски" ще играят в Бистрица: "По искане на БФС пратихме официално предложение ние да поемем вътрешната охрана, а полицията - външната. Нямаме нищо против БФС или полицията. Просто желанието ни е да играем у дома и се надявам всичко да бъде наред."

Мениджърът на последния в класирането добави, че не се притеснява от изваждане на отбора от първенството, ако се стигне до бойкот. "Нека ни извадят!", отсече Ангелов.

Сред аргументите на "Витоша" са, че този мач по принцип не предизвиква голям зрителски интерес и че наемът на националния стадион ще струва поне 20 000 лв. Впрочем по същия начин БФС не позволи заради полицията на "Царско село" да домакинства срещу "Левски" на заявения за първенството стадион "Славия". Въпреки протестите на новака в елита мачът се игра на националния стадион на 5 август, но публиката бе едва от 650 души.

Същевременно в "Левски" си имат други проблеми след тежката домакинска загуба от "Берое" с 1:3. Капитанът Живко Миланов обаче смята, че тимът не е разклатен.

"Трябва да имаш 22-ма равностойни футболисти, за да се бориш за титлата. Това може и да е грешка на ръководството. "Левски" имаше добър отбор на старта на сезона в Европа и шампионата, но проблем беше късата резервна скамейка. Моето мнение е, че се нуждаем от няколко опитни играчи - каза защитникът пред "Спортал". - Започваме да ставаме колектив. Много играчи напуснаха, идват нови. Един Мазурек например - той е много свит, трябва му време. Но не може да се говори за разклащане - това е "Левски". Винаги е имало стрес и напрежение в този отбор. Винаги те подкрепят, когато играеш добре, но трябва да си понесеш последствията, когато сгрешиш."

Източник: segabg.com