Витоша по-скоро се превръща в един музей на затворени, ръждясали

...
Витоша по-скоро се превръща в един музей на затворени, ръждясали
Коментари Харесай

Румен Радев се зае да решава проблема с лифтовете на Витоша

Витоша по-скоро се трансформира в един музей на затворени, ръждясали лифтове и уреди ". Това сподели президентът Румен Радев, представен от Би Ти Ви, на работна среща с представители на изпълнителната власт, локалната администрация, представители на спортната общественост и на вложителите в естествен парк " Витоша " за вероятностите пред развиването на всеобщия спорт, както и летния и зимния туризъм в планината.

От общо понастоящем работят 3, осведоми уеб сайтът на притежателя на оборудванията " Витоша ски ". Това са драгалевският кабинков въжен превоз, седалковият " Лалето 1 " и влекът " Меча поляна ". Седалковият " Романски " е спрян, " Алеко ", " Котвичката " под Черни връх - също, а " Заека " е развален от 2010 година и още не е поправен. Повечето от изброените уреди се стопанисват също от " Витоша ски ", а " Заека " е благосъстоятелност на Министерството на спорта.

" Този проблем се трансформира от ден на ден в знак на безхаберие и изтощение. Не желая да търсим отговорни, а аргументи и решения, като стартираме от нормативни промени ", означи той, допълвайки, че това може да се реши с общи старания.

На срещата се търси решение на казуса с, както и с Драгалевския, който спря работа през 2017 година Частното сдружение " Витоша ски ", което ги стопанисва, упорства те да бъдат построени отначало, а не ремонтирани, защото оборудванията са над 70-годишни.

посредством Столичната организация за приватизация на " Витоша ски " общинското сдружение " Въжени линии " ЕАД, е от декември 2007 година Тогава компанията получава три лифта на Витоша - " Алеко ", " Драгалевци " и " Княжево ", за 8.3 млн. лв. и покриване на над 350 хиляди лв. задължения.

Настоящият проект позволява единствено замяна на съществуващите лифтове. Подмяната на стълбовете се води ново строителство, което е неразрешено. За да стане вероятен ремонтът, са нужни законови и административни промени, съобщи през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова, която също участва на срещата.

През януари 2021 година Фандъкова и тогавашните министри на околната среда Емил Димитров, на земеделието, храните и горите Десислава Танева и изпълнителният шеф на организацията по горите Мирослав Маринов.

През същия месец да се промени текст в Плана за ръководство на парк " Витоша ", тъй като пречел на " Витоша ски " АД, да ги модернизира.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР