Витоша (Бистрица) ще играе в Първа лига за трета поредна

...
Витоша (Бистрица) ще играе в Първа лига за трета поредна
Коментари Харесай

Гол със странична ножица и разгром оставиха "Витоша" в Първа лига

" Витоша " (Бистрица) ще играе в Първа лига за трета поредна година, откакто завоюва плейофа за оставане в елита на българския футбол. Съставът надигра приключилия на второ място във Втора лига " Монтана " с 3:0.

Двубоят се игра на стадион " Славия " в София. Важният първи гол вкара Григор Долапчиев при започване на второто полувреме, който се разписа с гръмък удар със странична ножица. В края на дуела резервата Емил Гъргоров се разписа два пъти, с цел да оформи крайния резултат. 38-годишният нападател беше прецизен в последната минута на постоянното и третата на добавеното време.

За втори следващ сезон " Витоша " трябваше да минава през плейоф за оставане. За разлика от предходния сезон обаче в този момент отборът от Бистрица завоюва в постоянното време, а преди година против " Локомотив " (София) завоюва след дузпи.

" Витоша " игра по-добре през първото полувреме, когато контролираше срещата. Футболистите на Росен Кирилов притиснаха противника си, само че не съумяха да поразят вратата на Ивайло Василев. Най-добрите положения пропуснаха Григор Долапчиев и Ивайло Лазаров.

 Гол със странична ножица и погром оставиха
© LAP.bg

" Монтана " действаше прибрано и разчиташе на контраатаки, само че това не водеше до рискове пред вратата на " Витоша ".

След паузата съставът от Бистрица продължи да играе малко по-добре и в 52-ата минута стигна до гол. Стефан Христов се освободи отдясно и центрира полувисоко към Долапчиев. Топката беше сложна за централния нападател, само че той я отигра ефектно със странична ножица, пращайки я в мрежата на " Монтана " - 1:0.

Попадението докара до забавни минути, откакто " Монтана " се хвърли в офанзиви. Тимът на Атанас Атанасов имаше няколко положения, само че вратарят на " Витоша " Християн Василев се оправи на равнище.

" Витоша " даже имаше по-чистите положения за гол, като в края на срещата Емил Гъргоров удари греда. Три минути преди края на постоянното време ветеранът пропусна още един добър късмет, когато не съумя да преодолее Ивайло Василев, останал самичък против него.

 Гол със странична ножица и погром оставиха
© LAP.bg

При третата опция Гъргоров се възползва и се реваншира. Нападателят наказа груба неточност на вратаря Василев, който не реши една топка и тя го трансферира, а на празна врата Гъргоров вкара.

Това пречупи дефинитивно съпротивата на " Монтана ", само че в добавеното време " Витоша " се разписа още един път. Стефан Христов се показа добре при разредената отбрана на втородивизионния отбор и откри Гъргоров, който без проблем вкара с десния крайник.

Ден по-рано се игра и другия бараж сред тимове от Първа и Втора лига. " Арда " победи " Септември " (София) и си обезпечи историческо първо присъединяване в елита.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР