Витоша“ (Бистрица) се превърна в боксовата круша на Първа професионална

...
Витоша“ (Бистрица) се превърна в боксовата круша на Първа професионална
Коментари Харесай

„Беневенто“ шампион на слабаците

„ Витоша “ (Бистрица) се трансформира в боксовата круша на Първа професионална лига с влизането си в елита напролет. Тимът на Костадин Ангелов завоюва едвам 3 точки в първите си 17 дуела в елита и към момента е без триумф. Въпреки това „ тигрите “ съумяха да скапват настроението на „ Левски “, измъквайки 0:0 на националния стадион „ Васил Левски “. Но макар скромния си актив „ Витоша “ надалеч не е най-слабият отбор в Европа.

Към днешна дата лидерската позиция се държи от клетниците от „ Беневенто “. Общото сред българите и италианците е, че и двата отбора са безспорни дебютанти в своите елитни шампионати. Но до момента в който в Бистрица въпреки всичко се радват на някакъв актив, то „ жълто-червените “ са безспорната нула в Серия А. Още преди един кръг те съумяха да подобрят хваналия паяжини връх на „ Манчестър Юнайтед “ от сезон 1930/31 за поредни провали. „ Постижението “ на някогашния отбор на Димитър Бербатов от 11 следващи загуби бе задминато с гневна скорост от тима на Роберто де Зерби. Нещо повече – след последния кръг на Апенините броят им набъбна до съдбовните 13 след 0:1 от „ Аталанта “.

Малко по-рано през акцията те заеха челна позиция в още една безконечна ранглиста, този за най-слаб старт на сезона в Серия А. Досегашният водач „ Венеция “ от сезон 1949/50 бе с нулев актив след първите 9 кръга.
А най-лошото за „ Беневенто “ е, че и двата върха водят към пропастта, демонстрира статистиката. И случая в тази ситуация на „ алените дяволи “, и в този на „ Венеция “, акцията се е оказвала с съдбовен край – изпадане.
Второто място в класацията на най-слабите тимове през този сезон заема различен отбор от шампионатите от топ 4 на Европа – немският „ Кьолн “. „ Козлите “ могат да се похвалят с 2 точки от 13 мача при все, че са участник в Лига Европа.

И до момента в който нервите на Оресте Вигорито, президентът на „ Беневенто “, не устояха и той уволни треньора Марко Барони, то Петер Щьогер продължава да търси първи триумф в Бундеслигата. Засега! Веднага след „ Кьолн “ към този момент се подрежда „ Витоша “ на Костадин Ангелов.
След българския представител е „ Санкт Пьолтен “, отстранил „ Ботев “ от евротурнирите преди 3 години. Австрийците имат 4 точки след първите си 16 дуела и сходно на гореспоменатите клубове също са капо що се отнася до успехите. Това са и единствените четири тима на Стария континент, останали без триумф в шампионатите, които се играят по формата есен-пролет.

И откакто станаха ясни слабаците на Европа, би трябвало да отбележим още един важен факт по тематиката.
„ Съндърланд “, последният в Чемпиъншип, не може да се похвали с нито една домакинска победа през 2017 година. „ Черните котки “ към този момент изпаднаха един път тази година, когато приключиха последни във Висшата лига. Не е изключено същото да се случи и в края на сегашния сезон. Отборът има 20 поредни дуела без триумф като хазаин във всички шампионати – 9 провали и 11 равенства. Това е връх за британски тим в историята на футбола на Острова. Новият управител на отбора Крис Коулман не може да промени този факт, само че може да избави статуквото на тима, в случай че усъвършенства резултатите. Въпрос на добра организация, усилена работа и малко късмет…

 27-100
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР