Витамините В и С са добре познати на повечето от

...
Витамините В и С са добре познати на повечето от
Коментари Харесай

Витамин К2 - непознатото оръжие срещу съвременните болести

Витамините В и С са добре познати на множеството от нас. Но има витамини, които са по-малко известни и по тази причина малко на брой знаят за изгодите им. Такъв е витамин К2. Доскоро по-голямата част от популацията, включително и здравното съсловие, беше осведомено само със същността и изгодите на витамин К1, участващ в кръвосъсирването. Това към този момент не е по този начин.

Ролята на витамин К2 е изцяло друга, като в най-общи линии, той ни защищава от сърдечни болести, обезпечава здрави кожа и кости, усъвършенства мозъчната функционалност, подкрепя растежа и умственото развиване и служи като превантивна мярка против ракa.

Витамин К2 се намира в храни от скотски генезис, както и във ферментирали храни.

Изследвания демонстрират, че дефицитът му в организма ни може да докара до остеопороза. Той задейства специфичен протеин, остеокалцин, който насочва калция към костите. И както знаете - колкото повече калций имат костите ви, толкоз са по-силни.

К2 задейства матричен Gla протеин. Той поддържа калция от струпване тук-там, където не не е необходим в огромни количества. Така да вземем за пример, в случай че калций се натрупва в артериите и сърцето ви, имате по-голям риск от сърдечни болести. Затова, приемането на задоволително витамин К2 може да понижи риска от сърдечни болести, тъй като насочва калция към костите ви и от места, които не го желаете.

Някои изследвания демонстрират, че витамин К2 може да има и противоракови свойства. Особено когато става въпрос за рак на простатата.

За да си набавите задоволително количество от витаминът е нужно да консумирате: млечни артикули, яйца, говеждо от животно, хранено с трева и сено, ферментирало сирене.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР