Витамин С не е полезен за предотвратяване на настинки, но

...
Витамин С не е полезен за предотвратяване на настинки, но
Коментари Харесай

Витамин С: Незаменим при настинка, но прием над 2 г на ден е опасен

Витамин С не е потребен за попречване на настинки, само че може да облекчи признаците им и да понижи продължителността им приблизително с 18%. В същото време остатъкът на витамин С в организма може да докара до формиране на камъни в бъбреците, сподели пред кореспонденти Анна Слатецкая, педиатър в Руската детска клинична болница " Н.И.Пирогов ".

" Прекаленото количество е обвързвано с образуването на камъни в бъбреците . Някои изследвания демонстрират, че непрекъснатият банкет на 1 г аскорбинова киселина усилва риска от развиване на камъни в бъбреците с 40-50% ", споделя тя.

Освен това приемането на разнообразни добавки с това вещество във високи дози може да докара до болки в корема, гадене, диария и алергични реакции .

 витамин с

Средната физиологична нужда на възрастните е 90 mg на ден , което подхожда на чаша прясно изцеден портокалов сок. По време на бременност, кърмене и при хора в преклонна възраст той е по-висок - 100-120 mg. При деца той е 40-75 mg на ден, според от възрастта.

Експертът добави, че човешкият организъм не синтезира самичък аскорбинова киселина, а може да я получи единствено извън .

" При ежедневна консумация на храни, съдържащи този детайл в дневна доза, не е належащо да се одобряват спомагателни хранителни добавки. Не би трябвало да се не помни, че е сензитивен към температурата и готвенето с топлинна обработка го унищожава .

Дефицит на витамин С
Въпреки това дефицитът на витамин С, отбелязва лекарят, се среща рядко, единствено при хора с незадоволително разнообразно хранене и такива, които мъчно управляват храненето си, като да вземем за пример при меланхолия, корист с алкохол и наркомания. Според нея е мъчно да се сътвори остатък от витамин С с храната - той се разтваря във вода и остатъкът му елементарно се отделя с урината .

" Границата на банкет без никакви странични резултати е много висока - 2 г дневно, толкоз се съдържат в 30 портокала ", добавя тя.

" Съвременните проучвания демонстрират, че витамин С е ненужен за попречване на настинки. Вярно е, че по време на заболяване той може да облекчи признаците и да понижи продължителността му приблизително с 18%. Затова би трябвало да приемате витамин С не преди простуда, а по време на нея ", споделя Слатецкая.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР