Витамин С е сред основните витамини в нашето тяло. Едни

...
Витамин С е сред основните витамини в нашето тяло. Едни
Коментари Харесай

Вижте как тялото ни показва, че му липсва витамин C

Витамин С е измежду главните витамини в нашето тяло. Едни от най-важните функционалности, които извършва, са образуването на костите, зъбите, тъканите, както и усвояването на желязо.
Сред главните източници на витамина са портокали и лимони. Други храни, от които можете да си го добавите, са ягоди, ананас, киви, чушки, зеле, ананас и брюкселско зеле.
Липсата на витамин C в организма провокира признаци, които алармират за този дефицит, и подсказват за методите, по които той другояче благоприятства.
Вижте кои са признаците за дефицит на витамин C:
- Сред признаците, които демонстрират недостиг на витамин С, е изтъняването на косата.Това се дължи н обстоятелството, че той е значима съставна част за поддържането на белтъчините.
- Витамин С е обвързван и с прочувственото здраве. Ако равнищата на витамина в организма ви са ниски, това може да докара до неспокойствие, безпокойство и психическа неустойчивост.
- Липсата на витаминa води и до развиването на хронични инфекции. Той е извънредно значим за защитните механизми на организма. Колкото по-малко витамин С има в тялото ни, толкоз повече се понижава способността за разрушаването на потогените, които предизвикват огромен брой болести.
- Aко чувствате непрекъснато отмалялост, тялото ви сигнализира, че има потребност на витамини, измежду които е и витамин C.
- Дефицитът му ще докара до по-бавното укрепване на раните, защото витамин C способства за вярното доставяне с О2 и клетъчното здраве.
- Постоянното приемане на витамина подкрепя за гладкостта, хубостта и здравината на кожата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР