Витамин С е сред най-важните витамини в сезона на грипа

...
Витамин С е сред най-важните витамини в сезона на грипа
Коментари Харесай

10-те най-богати на витамин С храни

Витамин С е измежду най-важните витамини в сезона на грипа и инфекциите. Той е мощен стимулант на имунната система и подкрепя оправянето ѝ с патогени. Антиоксидантите му свойства потискат увреждащото деяние на свободните радикали, отстраняват възпалителните процеси и подкрепят възобновяване на повредените тъкани. Витаминът е другар и на младата и здрава кожа. Той задейства синтеза на колаген, с което подкрепя съхраняването на младостта и изтриването на фините линии по лицето.

Витамин С усъвършенства усвояването на желязото и калция, с което се грижи и за здравето на костите и зъбите. Препоръчва се засилен банкет на витамин С от пушачите, защото е значим за справяне с отрицателните последствия от тютюнопушенето. Ценен е и с това, че защищава организма от въздействието на разнообразни отрови с изключение на от тютюневия пушек – нечист въздух, изгорели газове, тежки метали и други Най-благотворно влияние имат витаминът, набавен посредством храната. Може да си доставите дневните дози и посредством таблетки и хранителни добавки, само че предлагаме това да става с богато и разнообразно меню.
Колко витамин C да пием в случай че сме здрави и в случай че сме заболели
Дневната доза витамин С (витамин Ц) за здрав и болен човек може да се разграничава десетократно. Това сподели диетологът Татяна Залетова пред...

Кои са 10-те храни, които съдържат най-вече витамин С?

1.       Сред първенците е лимонът, само че не се ограничавайте единствено до него. Грейпруфът и останалите цитрусови плодове като цяло доставят великодушни дози витамин С на организма. Само 2 портокала са задоволителни, с цел да задоволите потребността си.

2.       Лютите чушки са скъп източник на витамина. Те са извънредно богати, само че надали можете да изядете купичка от тях, с цел да задоволите потребността си. Все отново хапвайте колкото можете, в случай че нямате проблем със стомаха.

3.       Червените чушки също съдържат сходно на лютите витамин С. Тук даже то е в по-голямо количество спрямо портокалите. Може да ги хапвате на туршия, сурови, добавени към салатата, приготвени със задушаване – както и да предпочетете да ги консумирате, те ще ви доставят скъпия витамин.

4.       Във всеки грам папая има милиграм от витамина. Консумацията на 100 гр. от вкусния плод ще достави на тялото ви 100 мг. витамин С.
Как да си създадем домакински витамин C на прахуляк - супер потребен!
Чудесно е да си имате на разположение естествен прахуляк от витамин С. По принцип изсушавате няколко кори от цитрусови плодове, вършиме ги на прахуляк...

5.       Малко по-богат на витамин С от папаята е карфиолът – 130 мг. за 100 гр. Може да го хапвате задушен, а в този момент е и сезонът на туршиите – няма да ви е мъчно да го консумирате и да си доставите великодушни дози от витамина.

6.       Със същото наличие на витамин С на 100 грама артикул с изключение на карфиолът е и различен обичан зарзават – броколи. Те също са безпределно вкусни и потребни задушени.

7.       Сочните ягоди са един от най-вкусните способи да си набавите витамин С. Той е по-малко от 100 мг. в 100 гр. ягоди, само че пък плодът е толкоз потребен и сладостен, че на драго сърце ще хапнете повече, с цел да си набавите скъпия витамин.

8.       Мангото по наличие на витамин С се приближава до карфиола и броколите. Ако предпочитате плодове пред зеленчуци, умерено може да ги измести в менюто ви.

9.       Ананасът е малко по-беден от мангото – 80 мг. на 100 гр., само че пък е превъзходен избор, в случай че се стремите и към тънка талия, положително храносмилане и елиминиране на подуването на стомаха.
Ето за какво витамин С е най-хубавият другар на кожата ви
Прилагането на витамин С прави чудеса на кожата ви. Прилагането на артикули с витамин с обаче не е задоволително. Храненето с храни, богат...

10.   Кивито е благоуханен, апетитен и потребен метод да си набавите витамин С. То е богато и на калий и мед. Хапвайте го самоуверено. Два-три броя дневно са идеално количество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР