Витамин D е изключително важен компонент за имунната система. Той

...
Витамин D е изключително важен компонент за имунната система. Той
Коментари Харесай

Вижте 4 начина да стимулирате нивата на витамин D през зимата

Витамин D е извънредно значим съставен елемент за имунната система. Той взе участие интензивно в процесите ѝ. Клетките на имунната система се нуждаят от витамин D, с цел да извършват функционалностите вярно. Добрият имунитет е доста значим тъкмо в този миг, в който целият свят се бори с пандемия от ковид, а също така се намираме и в есенно-зимния интервал, в който обичайно се сблъскваме с грипните инфекции.
През зимата денят е по-кратък. Греенето на слънцето е лимитирано и имаме няколко часа, в които можем да позволим на кожата си да се допре до неговите лъчи, с цел да синтезира витамин D. Това обаче не е по никакъв начин елементарно поради обстоятелството, че сме облечени дебело съгласно студения сезон. За да успее тялото ни да синтезира задоволителни количества витамин D е належащо слънцето да бъде в по-обширен контакт с кожата ни, както е през лятото.
От друга страна, ограничаващите ограничения за понижаване разпространяването на болестта от ковид по целия свят сложиха милиони хора в условия на лимитирано излизане на открито, работа от у дома, отдалечено образование. Всичко това дружно с пониженото слънчево греене през зимата способства за мощното понижаване на равнищата на витамин D в тялото, по този начин нужни за положителния имунитет.

Какво можете да извършите, с цел да повишите равнищата на витамин D, когато на открито се стъмва рано?

Хранителни добавки
Можете да се допитате до персоналния си доктор за това дали е уместно да взимате хранителни добавки с витамин D съгласно самостоятелните ви особености и потребности. Той ще ви посъветва дали да го извършите и по какъв начин тъкмо да приемате добавката.

Обогатете диетата си
Въпреки че слънчевата светлина е главният източник, способствуващ за синтеза на витамин D в тялото, храната не би трябвало да се подценява. Някои храни са натурален източник на витамин D и през зимата е добре да се включват в менюто по-често. Такива храни са риба, яйца, мляко и млечни артикули, червени меса, черен дроб.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР