Витамин C е един от най-важните и основни витамини, които

...
Витамин C е един от най-важните и основни витамини, които
Коментари Харесай

5 симптома, че страдате от недостиг на витамин C

Витамин C е един от най-важните и съществени витамини, които би трябвало да се одобряват всекидневно. Играе особена роля за положително положение на имунната ви система, а с настъпващата есен и постоянно съпътстващи с нея грипни вируси, наложително би трябвало да сте сигурни, че равнищата ви на витамин C са в норма. Освен с кръвен тест, има и други издайни знаци, че имате сериозен недостиг на този витамин:

1. Скорбут

Това положение визира целия организъм и се дължи на продължителен недостиг на витамин C. Често се показва в задъхване, болки в костите, мускулите и загрубяване на кожата. Много постоянно при скорбут се виждат съществени проблеми с венците, като те кървят извънредно постоянно. Ако забележите честа отмалялост и кървящи венци, може да се замислите дали не страдате от дефицит на витамин C.

2. Анемия

Този витамин спомага за усвояването на желязото. Неговото понижаване в тялото, може да докара до анемия, която се показва с отслабналост, замаяност, бледа кожа и загуба на тегло по необясними аргументи.

3. Рани по кожата

Често при дефицит на вит. C и могат да се виждат, така наречен " лезии " по кожата, които есенциално са необясними рани. Обичайно лезии се получават при внезапен спад в имунната система, а от това страда доста кожата ни. 

4. Болки в ставите

Ако се чувствате непрекъснато като че ли сте бягали маратон, а в действителност доскоро сте станали от леглото, допустимо е да не ви доближава витамин C. Обърнете внимание, в случай че усетите непрекъсната болежка в лактите и колената, както и в мускулите си. Този признак елементарно може да се поправя с добър банкет на витамин C като добавка.

5. Трудно зарастващи рани

Витамин C спомага за произвеждане на колаген, който се грижи и за зарастването на кожата ни. При недостиг на този витамин, колагенът също понижава и може да се откри, че дребна драскотина не може да зарасне с дни. 

Като цяло този витамин е необятно срещан в редица плодове и зеленчуци, изключително в цитруси. В аптечната мрежа има извънредно доста добавки, които са добре усвоими от организма и евентуален дефицит може да бъде следен елементарно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР