Виталий Кличко: Навални е убит, а Зеленски е заплаха. Това обяви

...
Виталий Кличко: Навални е убит, а Зеленски е заплаха.
Това обяви
Коментари Харесай

Виталий Кличко: Навални е убит, а Зеленски е заплаха

Виталий Кличко: Навални е погубен, а Зеленски е опасност.

Това разгласи боксовата легенда и настоящ кмет на Киев Виталий Кличко в изявление за FRANCE 24.

За гибелта на Алексей Навални, кметът на Киев Виталий Кличко упрекна Кремъл за „ убийството “ на съветския опозиционен водач. Той сподели: „ В Русия, в случай че кажете мнението си и в случай че то е друго от това на Владимир Путин, ще бъдете вкарани в пандиза или ще бъдете убити “.

Кличко прикани Запада да продължи да поддържа Украйна след две години кървава война.

„ Всички на Запад би трябвало да схванат, че ние в Украйна пазиме освен нашия дом и нашите фамилии, ние не пазиме единствено нашата страна, само че всеки един от вас в Европа и всеки по света “, сподели той, говорейки в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността (MSC),

Кметът на Киев сподели, че украинският президент Володимир Зеленски е опасност за демокрацията в страната и акцентира нуждата Украйна да се придържа към демократичния път.

„ Украинците не би трябвало да не помнят защо се борим, ние се борим, с цел да създадем Украйна демократична страна “, предизвести Кличко.

Той обаче сподели, че в този момент не е моментът раздираната от война страна да организира избори, опасявайки се, че „ политическа конкуренция сред разнообразни партии “ в актуалната обстановка би „ унищожила страната от вътрешната страна “. Той не каза дали има намерение да се кандидатира за президент.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News           

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР