Виталик Бутерин, един от основателите на Етериум, представи мащабен план

...
Виталик Бутерин, един от основателите на Етериум, представи мащабен план
Коментари Харесай

Виталик Бутерин иска да промени мрежата на Етериум – ето как

Виталик Бутерин, един от създателите на Етериум, показа огромен проект за възобновяване на мрежата на Етериум.

Ако бъдат приведени в деяние, тези промени могат да обиден доста както потребителите, по този начин и разработчиците. По време на събитието Devconnect в Турция Бутерин разиска тактики за повишение на равнището на системата за стейкинг на Етериум и за справяне с дългогодишните проблеми с продуктивността.

Предложението му обгръща няколко основни детайла. Така да вземем за пример се откроява консолидираното на частните мемпули и ERC-4337. Частните мемпули оферират по-голяма дискретност и сигурност, като разрешават транзакции, без да ги излагат на обществения мемпул, предотвратявайки евентуална употреба от страна на миньорите. ERC-4337, или абстракцията на акаунта, дава на потребителите по-усъвършенстван надзор върху техните сметки, като опростява осъществяването и обезпечава интервенции като мултисиг портфейли.

Бутерин също по този начин показа, че е припрян да включи авансово компилиране на кода, което би могло доста да увеличи успеваемостта на разгръщането на смарт договорите. Този развой евентуално би могъл да форсира и понижи разноските за осъществяване на смарт договорите посредством предварителна обработка на избрани съставни елементи на кода.

Подобряването на ликвидния стейкинг е различен приоритет за Бутерин. Той изразил угриженост по отношение на централизацията на съществуващите решения за ликвиден стейкинг, изключително при структури като Lido Finance, наблягайки нуждата от децентрализация на този развой.

Демократизирането на стейкинга би могло да разшири присъединяване, без да се компрометира ликвидността. Като цяло препоръчаният от Бутерин редизайн има за цел да усъвършенства мащабируемостта, сигурността и успеваемостта на Етериум , като евентуално понижи бариерите пред новите консуматори и разработчици. Въпреки че точното влияние върху цената на Етериум и по-широкия криптопазар остава спекулативно, исторически видяно, подобренията, ориентирани към главните проблеми и използваемостта, нормално оказват позитивно въздействие върху цената и приемането на мрежата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР