Висшият служител на ООН в разделена Либия призова за единен

...
Висшият служител на ООН в разделена Либия призова за единен
Коментари Харесай

Пратеникът на ООН призовава за „единен механизъм“, който да ръководи възстановяването на разрушения от наводнения град в Либия

Висшият чиновник на Организация на обединените нации в разграничена Либия прикани за обединен механизъм за управлява реконструкцията на крайбрежен град, който беше опустошен от опустошителни наводнения предишния месец

От SAMY MAGDY Associated Press, 2 октомври 2023 година, 17:01 ч. Франция, Германия и Италия.

Петте държавни управления обявиха в взаимно изказване, че „ мощно поддържат “ предложение за „ даване на транспарантна и виновна помощ и отговор на потребностите от възобновяване след бедствието от наводнението “.

Богатата на нефт северноафриканска нация е в безпорядък от 2011 година, когато въстание от Арабската пролет, подкрепено от НАТО, смъкна дългогодишния деспот Моамар Кадафи, който по-късно беше погубен. През по-голямата част от последното десетилетие конкурентни администрации претендираха за властта да управляват Либия.

Източната и южната част на страната бяха под контрола на ген. Халифа Хифтер и неговите самозвана Либийска национална войска, която е в съюз с доказано от Народното събрание държавно управление. Съперническа администрация е основана в столицата Триполи и се радва на поддръжката на по-голямата част от интернационалната общественост.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР