Висшият съдебен съвет (ВСС) заседава вчера почти до полунощ –

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) заседава вчера почти до полунощ –
Коментари Харесай

ВСС заседава почти до полунощ, следващото заседание за отстраняването на Гешев ще е в понеделник

Висшият правосъден съвет (ВСС) заседава през вчерашния ден съвсем до среднощ – близо 14 часа, по предлагането за предсрочно освобождение на основния прокурор Иван Гешев. До решение по този начин и не се стигна, съвещанието продължава на 12 юни.

Изслушани бяха зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров.  Заради несъгласия основният прокурор изиска от Висш съдебен съвет да бъде изслушан и различен негов заместител – Даниела Машева. Тя ще приказва пред Висш съдебен съвет на 12 юни, оповестява bTV.

По-рано денем през вчерашния ден магистратите прекратиха процедурата по първото предложение за предварителното освобождение на основния прокурор. То беше обвързвано с наличието на  израелски специалист до мястото на гърмежа до кортежа на основния прокурор. Прекратяването  на това предложение стана, откакто шестимата кадровици, които го внесоха, по късно го отдръпнаха.

След това кадровиците започнаха разглеждането на второто искане за премахване от длъжност на основният прокурор. Предложението беше импортирано от четирима представители на прокурорската гилдия и е по отношение на изявлението на Гешев на конференция от 15 май, на която той назовава български " отпадък “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР