Висшият съдебен съвет (ВСС) върна Сотир Цацаров като прокурор във

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) върна Сотир Цацаров като прокурор във
Коментари Харесай

ВСС върна Цацаров в прокуратурата

Висшият правосъден съвет (ВСС) върна Сотир Цацаров като прокурор във Върховната касационна прокуратура. Това се случи през днешния ден на съвещание на прокурорската гилдия на съвета, заяви bTV.

Председателят на КПКОНПИ подава оставката си в националното заседание и в този момент има законово право още веднъж да се върне на работа като прокурор, в случай че оставката му бъде призната с дата 1 март.

Сотир Цацаров е предходният основен прокурор, като също въпреки и с малко, само че предварително, отстъпи поста на сегашния обвинител номер едно Иван Гешев. Основната част от кариерата си, Цацаров реализира в пловдивския район.
 Цацаров подава оставката си в Народно събрание
Цацаров подава оставката си в Народно събрание

Към молбата липсват писмени претекстове

Припомняме, Сотир Цацаров съобщи желанието си на 13 януари.. Той стимулира датата 1 март с желанието си преди този момент да показа доклада за активността на Комисията и посредством него да опровергае критиците си. Той даде обещание и да каже за какво желае да си тръгне предварително.

По предварителни данни обаче към молбата за оставка липсват писмени претекстове.

От своя страна ръководителят на отрасловата парламентарна комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията Михаил Камбарев уточни, че е научил от медиите за подадената оставка. Именно тази комисия е първата, която ще се произнесе по нея.

Ден откакто някогашният основен прокурор разгласи, че напуща КПКОНПИ предварително, стана ясно, че му до класифицирана информация.

Впоследствие самият Цацаров съобщи, че това се е случило, извършен по отношение на управлението на организацията от премиера Кирил Петков и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Правосъдният министър кабинетът да е оказал напън на ДАНС по случая, наблягайки, че това не е напън на държавното управление, а осъществяване на конституционните пълномощия.

Бившият министър председател Бойко Борисов пък настоя парламентарната антикорупционната комисия да се събере неотложно в Народното събрание и, които има към него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР