Висшият съдебен съвет вече е изпратил решението си за избор

...
Висшият съдебен съвет вече е изпратил решението си за избор
Коментари Харесай

ВСС изпрати на президента решението си за избора на Гешев

Висшият правосъден съвет към този момент е изпратил решението си за избор на нов основен прокурор на президента Румен Радев, който би трябвало да утвърди кандидатурата с декрет.

Държавният глава ще се запознае с решението на Висш съдебен съвет откакто се върне от визитата си в Япония. Действията му ще бъдат съобразени с условията на Конституцията, оповестиха от президентството.

Указът на президента може да бъде публикуван до началото на 2020 година.

След близо 24-часова обсада придвижването на Орлов мост беше освободено, само че от Министерство на вътрешните работи посъветваха водачите да употребяват различни направления вместо основното кръстовище. На мястото цяла нощ останаха протестиращи против избора на Гешев за основен прокурор.

Недоволни от избора на Иван Гешев за нов основен прокурор се събраха пред президентството. Те упорстват президентът да не подписва указа за назначение на наследника на Сотир Цацаров на поста.

Иван Гешев беше определен от Висш съдебен съвет за основен прокурор след близо 10-часова процедура. Той получи 20 от гласовете във Висшия правосъден съвет, четирима от съдийската гилдия бяха срещу.



По мотив предстоящото решение на президента нощес определеният за основен прокурор Иван Гешев сподели:

„ Смятам, че президентът ще извърши в целокупност пълномощията, които са му вменени по Конституция, по метода, който реши за верен. И не се колебая, че този избор ще е негов, а не под външен напън “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР