Висшият съдебен съвет вече е изпратил решението си за избор

...
Висшият съдебен съвет вече е изпратил решението си за избор
Коментари Харесай

ВСС изпрати на президента решението си за избор на нов главен прокурор

Висшият правосъден съвет към този момент е изпратил решението си за избор на нов основен прокурор на президента Румен Радев, който би трябвало да утвърди кандидатурата с декрет. Държавният глава ще се запознае с решението на Висш съдебен съвет откакто се върне от визитата си в Япония. Действията му ще бъдат съобразени с условията на Конституцията. Това споделиха за " По света и у нас " от прессекретариата на президента.

``
реклама

С 20 гласа " за " и 4 " срещу " нощес Иван Гешев беше утвърден за нов основен прокурор от Пленума на Висшия правосъден съвет.

По закон няма избран период, в който президентът да издаде декрет за назначението на основния прокурор или да го върне на Висшия правосъден съвет.

Ето какво сподели пред Българска национална телевизия Гешев след избора на Висш съдебен съвет.

Иван Гешев, определен за основен прокурор: Трябва да продължим по същия метод, по който почнахме последните 2-3 години. Като демонстрираме, че няма разлика сред български жител с невисок обществен статус и български жители с висок обществен статус, когато те са направили нарушавания или закононарушение или когато има данни за осъществено закононарушение или доказателства за осъществено закононарушение.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР