Висшият съдебен съвет реши да бъде образувано дисциплинарно производство за

...
Висшият съдебен съвет реши да бъде образувано дисциплинарно производство за
Коментари Харесай

Започва дисциплинарно производство срещу прокурор от ВКП

Висшият правосъден съвет реши да бъде формирано дисциплинарно произвеждане за налагане на дисциплинарно наказване на Максим Колев, прокурор във Върховна касационна прокуратура.
Припомняме, че изпълняващият функционалностите гл. прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да образува дисциплинарно произвеждане за налагане на дисциплинарно наказване на Максим Колев, прокурор във ВКП. Искането е направено въз основа на инспекция на работата на прокурора, осъществена от отдел „ Административен “ на ВКП, която е открила закъснение на прокурорски преписки в интервала 01 януари 2022 година - 12 юли 2023 година
Според констатациите в отчета прокурор Колев се е произнесъл или подхванал дейности със забавяне в период до 2 месеца по 34 случая, а със забавяне над 6 месеца - по 69 случая, като в 22 от тях забавянето е от и над 1 година.

Преписките са му били предоставени, до момента в който е бил в отдел „ Специализиран “, и по-конкретно в групата, която проверява корупционни закононарушения. Към момента той е в екипа на отдел „ Съдебен “ към ВКП.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР