Висшият съдебен съвет обсъжда искането на Съюза на съдиите за

...
Висшият съдебен съвет обсъжда искането на Съюза на съдиите за
Коментари Харесай

Гешев напусна заседанието на ВСС, след като се обяви за защитник на изоставените от държавата

Висшият правосъден съвет разисква настояването на Съюза на съдиите за пускане на процедура за предварителното освобождение на Иван Гешев от поста му, заяви bTV.

В момента пред постройката на съвета се организира митинг на жители , които желаят оставката на основния прокурор. В постройката през днешния ден е единствено Боян Магдалинчев и публицисти. Всички кадровици са онлайн.

Отвън имаше и жители, които скандираха Гешев е срам и Оставка. Самият Гешев напусна съвещанието, откакто се дефинира за " бранител на изоставените от страната ".

Имаше и разногласия дали да се разисква оставката на Гешев и дали той да участва. Около 2 часа - до 12 ч. - се разисква дали въобще Висш съдебен съвет да разисква въпроса за предварителното освобождение на Иван Гешев от поста му.
 Христо Иванов желае оставката на Гешев пред Висш съдебен съвет Обновена
Христо Иванов желае оставката на Гешев пред Висш съдебен съвет

На Пленума на Висш съдебен съвет няма да разискват сходно искане

Тези изоставени от страната хора да получат отбрана от страната, каквато заслужават и която са заслужили по време на дългите години, които са работили, съобщи основният прокурор Иван Гешев.

" Смятате ли, че откакто сте членове на Висш съдебен съвет, само и единствено занимаваме с въпроси, които по приоритет ги подреждате по този начин, че не се стига до главния въпрос - това, което се случва и това, което се случва и това, което рефлектира върху имиджа на държавността в България ", сподели Лозан Панов, ръководител на Върховен касационен съд.

Адвокатите от Пловдив оповестиха, че в случай че през днешния ден не се стигне до предварителното освобождение, ще обсъдят дали да стартират протестни дейности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР