Висшият съдебен съвет обсъжда днес проект на вътрешни правила за

...
Висшият съдебен съвет обсъжда днес проект на вътрешни правила за
Коментари Харесай

Гешев преди ВСС: Прокуратурата е единствената преграда между българските граждани и беззаконнието

Висшият правосъден съвет разисква през днешния ден план на вътрешни правила за предварително освобождение на ръководителите на двете висши съдилища и на основния прокурор.

На влизане основният прокурор разяснява и изнесената информация за формираното досъдебно произведство слещу Асен Василев.

Препоръчвам на всеки, който се изрича по тези тематики, да се запознае с Конституцията. Не ми е известно до момента Конституцията да е суспендирана. Напълно споделям концепциите на министър-председателя за нулева приемливост към корупцията, както и визията му, че няма никой над закона. Г-н Рашков ще го разясня, когато каже нещо правилно. Разбрах, че отново е размахвал някакви листове в някакво предаване. Ако има изобщо следствие, въпреки съгласно Наказателно-процесуален кодекс от дълго време не се образуват досъдебни производства против съответно лице, а за съответни закононарушения, това значи, че господин Рашков ги е придобил по противозаконен метод ", съобщи Гешев.

Прокуратурата се оказва единствената бариера сред българските жители и беззаконнието. Съдът се оказва последният пазач на законността и ще си свършим работата, както ни е заложено по конституция, разяснява още той.

" Не бях свестен от Христо Иванов и, че желая диалог за закриването на спецсъда. Предложих диалог за тематики, които те непрекъснато излагат - за пълномощията на основния прокурор ". 

Отсъствието на правила за премахване на основния прокурор стана причина за отсрочване на разглеждането на настояването на правосъдния министър за предварително преустановяване на мандата на.

Съдебните кадровици този път не могат да откажат да се занимават всъщност с проблема, считат конституционалисти. Длъжни са, откакто Конституционният съд се произнесе, че въпросът следва да бъде прегледан и е в пълномощията на министъра на правораздаването да внася такова предложение.

Преди това обаче членовете на съвета ще би трябвало да решат по какви правила ще протече процедурата. Защото на процедура няма написана процедура. Случаят е без казус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР