Висшият съдебен съвет не видя нищо притеснително във върнатите 7

...
Висшият съдебен съвет не видя нищо притеснително във върнатите 7
Коментари Харесай

ВСС не се притеснява заради върнатите от Кьовеши прокурори

Висшият правосъден съвет не видя нищо притеснително във върнатите 7 претенденти за делегирани европейски прокурори от България и разясни през днешния ден, че процедурата не е завършила. Висш съдебен съвет даже видя позитивни нотки в обявеното отпреди няколко дни.

В писмото (на Лаура Кьовеши) се показва, че високо е оценено навременното осъществяване на уговорките на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет в процеса по асортимент на европейски делегирани прокурори от страна на Република България. Процедурата е в ход и към момента не е завършила, заключи съветът.

Πpoĸypopcĸaтa ĸoлeгия ще разиска на съвещанието си на 10 март писмото на Кьовеши, " с което в cъoтвeтcтвиe c член 1 oт Peшeниeтo нa ĸoлeгиятa нa Eвpoпeйcĸaтa пpoĸypaтypa oт 16 нoeмвpи 2020 година зa oпpeдeлянe нa пpaвилa oтнocнo пpoцeдypaтa зa нaзнaчaвaнe нa eвpoпeйcĸи дeлeгиpaни пpoĸypopи, e изиcĸaнa дoпълнитeлнa инфopмaция oтнocнo излъчeни ĸaндидaти oт Peпyблиĸa Бългapия ", изясняват от Висш съдебен съвет.

Миналата неделя шефът на кабинета на Кьовеши Милан Ярон бе безапелационен: “Това не е добър знак. Когато желаеме спомагателна информация, това не е тъй като някой незадоволително добре си е попълнил автобиографичните данни, или не му е ясно мотивационното писмо. Това е явен знак, че не сме удовлетворени от препоръчаните кандидатури”.

Запитан дали това значи, че Европейската прокуратура чака седем нови претенденти от българската страна Ярон отговори еднопосочно: “Абсолютно!”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР