Висшият съдебен съвет изслушва днес съдия Даниела Талева, назначена като

...
Висшият съдебен съвет изслушва днес съдия Даниела Талева, назначена като
Коментари Харесай

Даниела Талева: Искам да ми бъдат осигурени условия да се чувствам независима от главния прокурор

Висшият правосъден съвет изслушва през днешния ден арбитър Даниела Талева, назначена като първия прокурор, който да проверява основния прокурор.

" Иска ми се да ми бъдат обезпечени такива условия, които да ми дадат опция да се усещам самостоятелна от лицето, което ще проверявам - и.ф. основен прокурор. Toва уточни арбитър Даниела Талева преди съвещанието на Висш съдебен съвет. Според нея е добре да се обитава на място, на което да се усеща допустимо най-независима от него.

Талева изрази опасения с коя система ще работи, като означи, че в случай че би трябвало да употребява системата на прокуратурата, би довело до това всички да са наясно по какъв начин върви следствието по съответна кореспонденция или досъдебно произвеждане против основния прокурор или неговите заместници, написа Българска телеграфна агенция.

Десислава Талева означи, че към момента не е встъпила в служба и това следва да се случи. В момента тя към момента е арбитър и дописва делата си.

Съдия Даниела Талева от Софийския градски съд е първият магистрат, определен на инцидентен принцип, който ще проверява основния прокурор. Жребият беше изтеглен на 7 юли сред 22 съдии, които са утвърдени по новата процедура, призната с измененията в Наказатлено-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, пред медиите и в наличието на заместник-председателя на Върховния касационен съд Лада Паунова.

Първата кореспонденция е по сигнал от 7 юни против тогавашния заместител основен прокурор и сегашен и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов. В сигнала шефът на пресцентъра на Прокуратурата ползва изявления, свързани с изказвания за имотни покупко-продажби на фамилията на Сарафов.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР