Висшият съдебен съвет избра с пълно мнозинство от 11 гласа

...
Висшият съдебен съвет избра с пълно мнозинство от 11 гласа
Коментари Харесай

ВСС избра Франтишек за шеф на Спецпрокуратурата

Висшият правосъден съвет избра с цялостно болшинство от 11 гласа Димитър Франтишек Петров за началник на Специализираната прокуратура след чуването му. Единственият претендент за поста до момента бе на длъжността зам.-административен началник на Спецпрокуратурата.

Франтишек стартира кариерата си като следовател 2003 година Преминал е през всички етажи на прокуратурата.
" Ще създадем една добра и работна атмосфера. Нашето кадрово развиване води до натоварване до повече работа на спецсъда и апелативния спецсъд. Към актуалният миг новите каузи в спецпрокуратурата са над 1070 ", уточни претендентът.

В своята идея той уточни, че усложненията в работата на държавното обвиняване е поради новата компетентност на спецпрокуратурата, наложена от 2015 година Причина за върнатите каузи е невъзможността на командированите сътрудници в спецпрокуратурата да преглеждат делата от районните звена на прокуратурата, показва Франтишек.

Що се касае до материалната база на спецпрокуратурата той съобщи че към сегашния миг обстановката е добра, тъй като целият запас е концентриран в постройката на ул. Черковна.
За кадровата обезпеченост на спецпрокуратурата претендентът уточни, че е належащо усъвършенстване на щатовете на прокурори, следователи и правосъдни чиновници посредством осъществяване на състезания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР