Висшият съдебен съвет е един гумен печат за желанията на

...
Висшият съдебен съвет е един гумен печат за желанията на
Коментари Харесай

Христо Иванов: ВСС е гумен печат за желанията на Пеевски и Борисов

Висшият правосъден съвет е един гумен щемпел за желанията на Пеевски и Борисов. Връх на това негово положение ще бъде изборът на нов основен прокурор.

Това съобщи на пресконференция Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България " и ръководител на Политическа партия „ Движение Да България “.

Никой не приказва за промяна на Прокуратурата. Ще бъде определен идващият обслужващ статуквото, който да обезпечи огнева поддръжка против тези, които пречат на статуквото, безапелационен е Иванов.

Той уточни, че президентът Румен Радев, който тази година би трябвало да удостовери предопределение на новия основен прокурор, ще се яви на голям изпит. " Аз не съм оптимист, тъй като той пропусна да наложи несъгласие на промените в ЗПКОНПИ. По същия метод, по който задаваше въпроси на Борисов за Пеевски, след което не сподели нито дума повече по тази тематика ", добави Христо Иванов.

По негови думи построяването и укрепването на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) като извънреден орган за принуда е от главно значение.

" Подготвили сме и ще внесем в Европейската комисия (ЕК) официално искане за старт на процедура за определяне на нарушаване на общностното законодателство. Ще желаеме Европейска комисия да откри, че КПКОНПИ по своя режим и по своя модел нарушава базови правила на общностното законодателство ", заяви съпредседател на " Демократична България ".

Христо Иванов разяснява още построяването на електронно ръководство, което дефинира като " колосален неуспех ":

" Скандалът с винетките е последният в това отношение. 2018 година ще остане годината на проваленото електронно ръководство. През тази година видяхме големия скандал с комерсиалния указател, за който и до ден сегашен ние не знаем какво се случи, доколко бяха обезпечени данните, кой, с изключение на един бушон на приблизително управническо равнище, ще понесе отговорност, бяха ли наложени някакви наказания на компаниите, които ръководят и обезпечават действието на комерсиалния указател, бяха ли взети ограничения, с цел да няма още веднъж сходни случаи ", съобщи той и добави, че " знаем единствено кой е получил бонусите ".

Според ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов годината започна и приключи по еднакъв метод - с девиза „ Корупцията прави силата “.

" Глобата, наложена от Европейска комисия, в размер на 150 милиона е доста тежък скандал, тъй като носи вреди на бюджета и би трябвало да се обясни кой споделя истината и кой носи отговорност за това ", акцентира Атанасов.

Той е безапелационен, че не трябва да потъне и тематиката за това, дали е в спор на ползи министърът на финансите Владислав Горанов, тъй като живее в апартамент, който му е възложен за безвъзмезно прилагане от кръстника му.

Атанас Атанасов уточни, че в България парите в бюджета се разпределят и разпореждат еднолично от министър-председателя, което е нарушаване на конституцията.

" Положих старания и направих инспекции в законите за бюджета за 2018 и 2019 години и на никое място не открих милиард и триста милиона лв. избрани да се изразходват за инфраструктурни планове ", установи Атанасов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР