Висшият регулатор на пазарите в САЩ обвини гиганта в криптовалутите

...
Висшият регулатор на пазарите в САЩ обвини гиганта в криптовалутите
Коментари Харесай

Криптогигантът Binance и неговия основател Чангпенг Джао с обвинения за търговски нарушения

Висшият регулатор на пазарите в Съединени американски щати упрекна колоса в криптовалутите „ Binance “ и неговия създател Чангпенг Джао в голям брой нарушавания, което е следващият ход на Вашингтон против тогавашния бързо разрастващ се бранш, съобщи Агенция Франс Прес.

Ростин Бехнам, ръководител на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), съобщи, че обвиняванията против Binance са част от акция за " разкриване и прекъсване на нарушаванията на нестабилния и рисков пазар на цифрови активи ".

Обвиненията са ориентирани към Джао, прочут също с дръжката си в Twitter CZ, и три структури, които съставляват неговата криптоимперия.

Джао постоянно е представян като противник на криптомагната Сам Банкман-Фрид, създател на FTX, който беше задържан на Бахамите през декември и е изправен пред углавен развой в Съединени американски щати по-късно тази година.

" В продължение на години Binance знаеше, че нарушава разпоредбите на CFTC, като работеше интензивно, с цел да поддържа потока от пари и да заобикаля спазването им ", сподели Бехнам в изказване.

" Това би трябвало да бъде предизвестие за всички в света на цифровите активи, че CFTC няма да толерира умишленото отбягване на американското законодателство ", добави той.

В обвинителния акт Binance е упрекната, че не е спазила стандартите, които се изискват от компания, работеща като пазар на деривати и търгуваща с огромни американски търговски компании.

От юли 2019 година " програмата за сходство на Binance е неефективна ", се споделя в изказването.

По напътствие на Джао чиновниците и клиентите на Binance са били насочвани да заобикалят контрола за сходство " с цел да максимизират корпоративните облаги ", добави регулаторът.

В известията на американските медии се споделя, че Binance е обект на следствие от страна на федералните прокурори на Съединени американски щати, Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища, както и от Службата за вътрешни доходи.

Binance постоянно е подлагала на тестване регулаторите, като не се е записала като търговец на активи, поддържайки философията, че криптовалутите са отвън обсега на финансовите правила. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР