Висшият изборен съвет в Турция реши да касира вота в

...
Висшият изборен съвет в Турция реши да касира вота в
Коментари Харесай

Окончателно: Нови избори в Истанбул на 23 юни

Висшият избирателен съвет в Турция реши да касира вота в Голямата община Истанбул и насрочи нови избори на 23 юни.

Решението е взето с болшинство от 7 против 4 гласа. Лидерът на опозиционната Републиканска национална партия /РНП/ Кемал Кълъчдароглу свика незабавно съвещание на управлението в централата. Кандидатът на РНП Екрем Имамоглу, който завоюва вота на 31 март, ще би трябвало да върне удостоверението, с което зае кметския пост.

Няма да има промени в изборните описи или в мястото на секционните комисии, ще се състезават същите претенденти за кметове в Голямата община – този на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Бинали Йълдъръм и Имамоглу от РНП. Решението на Висшия избирателен съвет е дефинитивно и не предстои на обжалване. До него се стигна след офанзивата от възражения от страна на хората на Реджеп Ердоган.

Депутатът от РНП Мехмет Бекяроглу дефинира това решение като скандално. „ Това е срам, това е екзекуция на закона. Демокрацията в Турция понесе огромен удар “, написа той в Туитър. Колегата му Махмут Танал дефинира решението като „ черна диря в историята на политиката и правото “, само че изрази убеденост, че опозицията отново ще победи.
След това решение валутният курс скочи до 6,14 лири за 1 $ при 6,04 към обед.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР