Висшият избирателен служител на Мейн дисквалифицира Доналд Тръмп от първичното

...
Висшият избирателен служител на Мейн дисквалифицира Доналд Тръмп от първичното
Коментари Харесай

Мейн дисквалифицира Доналд Тръмп от първичното президентско гласуване

Висшият изборен чиновник на Мейн дисквалифицира Доналд Тръмп от първичното президентско гласоподаване на щата, което го прави вторият щат, който не разрешава някогашния президент за хипотетично присъединяване в протест посредством опит да анулира 2020 година избори.

Държавният секретар на Мейн Шена Белоус в четвъртък сподели, че Тръмп би трябвало да бъде изключен от първичния избор на републиканците през 2024 година в нейния щат с аргумента, че той не е дипломиран да бъде президент според Четиринадесетата корекция на конституцията на Съединени американски щати, която не разрешава лица, които са взели участие в протести от заемане на поста.

Решението бележи втория път за по-малко от две седмици, в който американски щат постанови да изхвърли Тръмп от първичните президентски избори, добавяйки още едно правно предизвикателство за водещите Републикански претендент.

Бившият президент също е изправен пред поредност от правосъдни каузи, в това число две обвинителни акта на федерално и щатско равнище, които го упрекват в опит да анулира президентски...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР