Висшият генерал на Пентагона посети в понеделник два обекта в

...
Висшият генерал на Пентагона посети в понеделник два обекта в
Коментари Харесай

Марк Мили посети украинските войници в Германия

Висшият военачалник на Пентагона посети в понеделник два обекта в Германия, употребявани от американската войска за възстановяване на бойните умения на техните украински сътрудници, предлагайки поощрение на тези на подготвителното поле и насочвайки американските бойци, инструктирайки ги да навлизат допустимо най-дълбоко в новосъздадената обучителна стратегия преди украинците да се върнат във военните дейности, написа The Washington Post .

" Това не е елементарна ротация “, разясни за образователната стратегия военачалник Марк А. Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати. " Това е един от тези моменти във времето, в които, в случай че желаете да извършите разлика, това е всичко ".

Посещението на генерала бележи първото му пътешестване до това оборудване в баварската провинция след нахлуването на Русия в Украйна преди близо година, отбелязва изданието. Базата, покриваща почти 144 квадратни километра, е почнала да приема украински сили през 2014 година, когато Русия анексира Кримския полуостров, написа The Washington Post. Сега това е мястото на приложение на новоразширен режим за украинската войска, която изпрати батальон от повече от 600 бойци да прекарат до шест седмици в образование по какъв начин да ръководят танкове, артилерия и други въоръжения, с цел да усилят оптимално резултата им преди предстоящата контраатака против съветските сили.

Докато са в Grafenwoehr, украинците са разквартирувани в лагера Херсон, наименуван в явна респект към града, който украинските сили освободиха през ноември.

На трима американски публицисти беше позволено да съпроводят Мили, до момента в който той общуваше с украинските войски, при изискване че не се вършат фотоси или видеоклипове и съответните му диалози с тях не бяха разкрити. Съединените щати и техните съдружници не престават да усилват военната си поддръжка за държавното управление в Киев, само че публични лица остават надълбоко загрижени за това по какъв начин помощта се възприема в Русия. Кремъл упрекна Съединени американски щати и НАТО, че употребяват украинците за водене на прокси война с Москва.

По-късно в понеделник американската войска пусна една единствена фотография от пътуването, показваща Мили да следи подготовка, до момента в който е обкръжен от група американски военни чиновници, в това число бриг. ген. Джоузеф Е. Хилбърт, командващ военачалник на 7-мо командване на армията, основано в инсталацията.

Мили посети и различен щаб на армията във Висбаден, западно от Франкфурт, където се организира конференция за обмисляне с украински военни чиновници. Журналисти не бяха позволени да следят срещата, а детайлности към нея не бяха разкрити.

Пътуванията на генерала в Германия се организираха в миг, когато висши цивилни чиновници от администрацията на Байдън посетиха самия Киев. Уенди Шърман, заместник-държавен секретар; Колин Кал, заместник-министър на защитата по политическите въпроси; и Джон Файнър, заместник-съветник по националната сигурност на Белия дом, се срещнаха с президента Володимир Зеленски и други високопоставени украински чиновници.

Украинските бойци започнаха да идват в Grafenwoehr в края на предходната седмица и започнаха образованието си в неделя. Мили ги наблюдаваше на полигон за пукотевица и се запознаваше с обезпечените от Съединени американски щати бойни машини на пехотата Bradley, модерни модели, които президентът Байдън утвърди за предаване на Украйна при започване на този месец.

Говорителят на Мили, полковник Дейвид Бътлър, разясни, че образованието е продължение на това, което Съединените щати дават от 2014 година насам. Това е част от интернационалните старания, сподели Бътлър, да се помогне на украинските сили да отхвърлен съветските нашественици.

" Неотложността беше ясна “, акцентира той. " Тези бойци потеглят да пазят страната си в борба “.

Мили, говорейки в неделя, до момента в който летеше от Вашингтон за Европа, акцентира навременността на напъните, като в същото време призна, че към момента не е ясно какъв брой бързо украинската част, изпратена в Германия, ще бъде подготвена да употребява новите оръжия в борба.

" Ще отнеме малко време “, сподели Мили. " Пет, шест, седем, осем седмици, кой знае. Ще забележим какво ще стане тук. Но от позиция на критичността на това, нуждата е огромна “.

Очаква се Мили да прекара седмицата в Европа, като също по този начин ще посети апаратура, употребена като междинна станция за прекачване на оръжия в Украйна, и ще се срещне с високопоставени съюзнически военни чиновници. В петък той ще се причисли към министъра на защитата Лойд Остин във военновъздушната база Рамщайн в Германия за последната среща на контактната група за Украйна, постоянно събиране на интернационалните чиновници в региона на защитата, които са отворени да оказват помощ на Украйна военно и да проучат какви типове съоръжение могат да дават.

Генералът съобщи, че макар че Украйна акцентира желанието си за танкове и други бронирани транспортни средства, нейната съществена потребност е повече от противовъздушна защита.

" Получават удари на всеки няколко седмици с в действителност обилни офанзиви и това са офанзиви против гражданската инфраструктура “, акцентира Мили. " Руснаците умишлено, като въпрос на политика, нападат цивилна и гражданска инфраструктура. Това единствено по себе си е военно закононарушение “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР