Висшите училища винаги реагират, когато един такъв проблем стане публичен.

...
Висшите училища винаги реагират, когато един такъв проблем стане публичен.
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Наказанието за ученика в УНСС е неуместно

Висшите учебни заведения постоянно реагират, когато един подобен проблем стане обществен. Може би липсва нещо, с цел да реагират преди да стане обществен. Това е диалог, който би трябвало да проведем с тях. Има отговорност на университетските управления да запазят имиджа, това разяснява просветителният министър Красимир Вълчев за абсурда в УНСС, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Вълчев дефинира като несвоевременно решението на управлението на университета да накаже с предизвестие за изключване студентът Кезим Медев, който преди дни в ефира на NOVA упрекна професор от висшето учебно заведение, че написа 3-ки и 4-ки на празни изпитни листове

„ Това решение е несвоевременно. Не живеем във времената на обичайна институционалност.  В днешно време нищо не остава прикрито ”, съобщи министърът. Освен това той разяснява, че масовизацията на висшето обучение е обща политика. „ Преди 1990 година в системата на висшето обучение са одобрявани 30% от завършващите университети, през днешния ден над – 75% ”.

„ След 1990 година мрежата се универсализира, профилът на висшите учебни заведения се универсализира, всички започнаха да образоват по неприсъщи посоки. Повечето професионални посоки, основани след 1990 година, са с ниска оценка за качество и реализация ”, разяснява още министър Вълчев.

По думите му сега се работи по преструктуриране на приема и финансирането и конфигуриране на системата да работи с по-малко студенти и по-голямо финансиране на един студент, само че според с качеството на образованието и в сходство с потребностите на пазара на труда.  

„ За едно и също висше учебно заведение понижаваме финансирането за едно направление и увеличение за други. Тази политика към този момент дава своите резултати ”, съобщи Вълчев. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР