Висшите учебни заведения (ВУЗ) в България са се превърнали в

...
Висшите учебни заведения (ВУЗ) в България са се превърнали в
Коментари Харесай

Университетите измислят нови и нови начини да привличат студенти

Висшите образователни заведения (ВУЗ) в България са се трансформирали в същински рекламни и маркетинг организации, които търсят метод да " зарибят " студенти, твърди в своя обява в. " Сега ".
Според инспекция на медията, към този момент се стига до такова състояние, че някои университети дават късмет на кандидат-студенти да си попълнят проби за влизане у дома!
Фрапиращ образец в това отношение е УниБИТ. Той предлага задочно образование в бакалавърска степен по " отбрана на националната сигурност " " за всички кандидат-студенти, в това число и тези, които са положили конкурсни изпити в УниБИТ през кандидатстудентската акция за 2019 година, само че некласирани и след последното класиране ". От уеб страницата на ВУЗ-а излиза наяве, че това е допустимо по силата на " подписан контракт за взаимна активност сред Университет по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ) и Варненски свободен университет " Черноризец Храбър " (ВСУ) ".
Ежедневни изпити за облекчение на студентите си пък предлага Великотърновският университет " Св. св. Кирил и Методий ". Те са по български и по история и от тях биха могли да се възползват претендентите да учат право в задочна форма, платено образование, които нямат сполучливо положени изпити по тези предмети. Те могат да са както лица със приключено приблизително обучение, по този начин и настоящи студенти, излиза наяве от уеб страницата на университета. Въведени са и съществени удобства - може да се подаде заявление за присъединяване в изпита (тестова форма) в 10 ч., а в 11 ч. да се постави самият изпит.
Частното Висше учебно заведение по агробизнес и развиване на районите (ВУАРР), станало известно с предлагането на джипове за своите студенти, предлага спомагателни тласъци за млади фамилии. Бременните студентки и студентки майки с деца до 6-годишна възраст ще се образоват при омекотен режим. Ако и двамата родители учат и имат дете до 6 години, единият от тях може да се възползва от опцията за самостоятелен режим. В случай, че фамилията има две и повече деца, облекченият режим важи и за двамата родители. Той разрешава " образование по самостоятелен образователен проект, продължен период на следване, административна легализация на учебен срок, явяване на изпити отвън сесиите, наличие на занятия в комфортно време и място, осъществяване на самостоятелни съвещания, както и електронно образование ".
Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси с изключение на онлайн кандидатстване предлага и онлайн тест, наличен за всеки, който пожелае. Времето за попълване на 21 въпроса е 90 минути, а самите въпроси са обикновени. Сред тях са да вземем за пример какво съставляват инфлацията, акциите, облигациите и така нататък В частта за обща просвета претендентите би трябвало да отговорят кой е написал българския химн, чие дело е покръстването на българите, кой град е определен за Европейска столица на културата през 2019 година и т.н.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР