Висши южнокорейски и севернокорейски представители проведоха среща днес, предаде АФП,

...
Висши южнокорейски и севернокорейски представители проведоха среща днес, предаде АФП,
Коментари Харесай

Историческа среща между Северна и Южна Корея

Висши южнокорейски и севернокорейски представители организираха среща през днешния ден, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира известие на организация " Йонхап ".

Срещата се организира в Пхенян. Южнокорейската делегация, ръководена от президента Мун-Дже-ин, се срещна с водача Ким чен Ун. Тя е 10-членна и включва ветерани в разузнаването и договарянията сред двете Кореи.

Kim Jong Un held talks in Pyongyang with top aides to South Korea's Moon Jae-in https://t.co/AmP1x3Umad pic.twitter.com/zSdWGHpk6L
— Bloomberg (@business) 5 март 2018 година

Такава среща се организира за първи път от повече от десетилетие и се дефинира като историческа. Последната бе през декември 2007 година и тогавашният шефът на разузнаването на Юга пътува до Севера.

Съобщението на организация " Йонхап " е малко и в него се споделя, че е дадена вечеря в чест на гостите.

Очаква се те да отпътуват във вторник.

Това е поредна стъпка за доближаване, откакто по-рано Ким чен Ун изпрати сестра си с делегация в Пьончан. Зимните олимпийски игри дадоха подтик на връзките сред двете Кореи след повече от година внезапно повишаване на напрежението поради ракетната стратегия на Северна Корея и нейния шести и максимален нуклеарен опит, незачитайки глобите на Организация на обединените нации.

 Южна Корея уведоми Тръмп, че изпраща специфичен делегат в Северна Корея
Южна Корея уведоми Тръмп, че изпраща специфичен делегат в Северна Корея

Тръмп и Мун Дже-ин разискаха тематиката по телефона

Припомняме, че дни по-рано стана ясно, че Сеул възнамерява да изпрати специфичен делегат в Пхенян в отговор на поканата от страна на комунистическия водач Ким Чен-ун. Това сподели южнокорейският президент на американския си сътрудник Доналд Тръмп в телефонен диалог.

Високопоставени служители от Пхенян, които посетиха Южна Корея за Зимните олимпийски игри, обявиха, че тяхното държавно управление било отворено за диалози със Съединени американски щати , макар че Белият дом отсече, че каквито и да е диалози със Северна Корея би трябвало да доведат до преустановяване на нейната нуклеарна стратегия.

Мун Дже-ин прикани Северна Корея и Съединени американски щати да беседват, с цел да разрешат казуса с оръжейната стратегия на Пхенян, която Ким Чен-ун настоя, че в никакъв случай няма да изостави.

 Снимка 343683
Източник:

В последния опит за разрешаване на рецесията към оръжейната стратегия на Северна Корея, Сеул настоя Вашингтон и Пхенян да приготвят почвата за диалози.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР